Café Biograf Spillested

Kunst

KUNSTNERISKE GUDINDER

Assens Billedskole

7. december 2019 – 4. januar 2020

Lørdag d. 7. december åbner Tobaksgaarden dørene for en ny udstilling.
Kendetegnet for udstillingens værker er, at de alle er fremstillet af billedskoleelever i Assens kommune.
Værkerne til Tobaksgaardens udstillinger er som regel fremstillet af voksne kunstnere, men denne gang er det en yngre aldersgruppe der står bag. Aldersgruppen er 6-16 år og består af dygtige og talentfulde elever fra Assens Billeskole.

De udstillede værker er produceret i den forgangne undervisningssæson i kommunes billedskoler. Sæsonen har budt på arbejde med forskellige kunstmæssige discipliner og udtryk herunder b.la. fra temaerne: mennesker og natur.

Udstillingen er lavet i samarbejde med Tobaksgaarden og Assens Billeskole. Formålet er at lade elevernes værker være en del af en rigtig udstilling, der afholdes på lige vilkår med de øvrige kunstnere, som ellers udstiller på Tobaksgaarden. Derudover er det hensigten at give elevernes forældre, bedsteforældre, venner og alle andre, som kunne være interesseret i billedskolernes virke en oplevelse af hvad et undervisningsforløb ved en af de lokale billedskoler kan munde ud i.

Har du en kunstner gemt i dig, vil der under hele udstillingsperioden være en bordopstilling med tegnematerialer til fri afbenyttelse for udstillingens besøgende.
Der bliver derudover afholdt et maleevent for børn lørdag d. 14. december kl. 11:00-13:00 med mulighed for at male et mini maleri
.

Udstillingen er åben i perioden 7. december 2019 – 4. januar 2020, mandag-lørdag kl. 10-18 med GRATIS entré for alle. Der er derfor rig mulighed for at kombinere en af julens mange gøremål med en tur forbi en udstilling kreeret af Assens kommunes mindste billedkunstnere.

Tobaksgaarden afholder fernisering på Kunstneriske Gudinder lørdag d. 7. december kl. 13-17. Der er GRATIS entré og alle er velkommen.

Derefter holder udstillingen åben mandag-lørdag kl. 10-18 til og med lørdag d. 4. januar 2020. Der er GRATIS entré.

TEKSTILDESIGN

Anne Bjørn

17. januar 2020 – 29. februar 2020

Fredag d. 17. januar 2020 udstiller Anne Bjørn på Tobaksgaarden. Udstillingen består af forskellige tekstildesigns.

I sin kunstneriske praksis er Anne Bjørn optaget af det enkle og stramme udtryk med poetisk kraft – i at skabe rum og stemninger. Hun inddrager de fysiske og mentale omgivelser, ofte udmøntet i et let organisk, transparent og skrøbeligt udtryk.

I mange af hendes åbne vævninger arbejdes der bevidst med en lysvirkning, som omdanner tekstilet fra sikkert håndværk til flertydigt rum. Ved at lade tæpperne kaste skygge, ved at fordoble, spejle, forvrænge og gentage arbejdet, er der mere tale om en egentlig fremkaldelse af tekstilet og de mange synsmåder, et billede indeholder, end en traditionel, kunstnerisk praksis. Den tekstile skygge kommer til syne på væggen som et ekko, et fundament – vævningen, noget af det mest håndgribelig eller stoflige og sanselige, udmønter sig her fotografisk. Trådens muligheder undersøges i sin rene form – der tegnes med tråden.

Anne Bjørn arbejder også i andre medier. Gerne I mixed media – ofte ud fra sine fotos, som hun bearbejder, tegner, maler og trykker på. Billeder og tegninger af tekstiler kan indgå i værkerne på linje med mønstre og symboler.
Temaerne overføres også til stedsspecifikke land art projekter.

I forbindelse med åbningen af udstillingen afholder Tobaksgaarden fernisering fredag d. 17. januar 2020, kl. 15-17. Der er GRATIS ENTRE´ og alle er velkommen.

Derefter holder udstillingen åben torsdage, fredage og lørdage i tidsrummet kl. 13-17 til og med lørdag d. 29. februar 2020. Der er GRATIS entré!

Tidligere udstillinger

Beate Bendel
Betty Cristine Fog
Birgitte Thorlacius
Carsten Dahl
Carsten Rudolfsen
Dan Boje
Erling Tingkær
Frank Hammershøi
Galleri Korinth
Galleri Rasmus
Gunner K Hansen
Henrik Boe
Holger Klintholm
Indigo Richards

Jan Monrad
Janusz Tyrpak
Jim Lyngvild
John Hansen
Jona Artigas Planas
Ken Denning
Kirsten Graver
Kjeld Ulrich
Lars Mikkes
Leif Sylvester
Linda Horn
Lisbeth Petersen
Mogens Davidsen
Nina Ferlov
Odd Moe
Papermoiselle

Peter Brandes
Peter Tybjerg & Merete Bloch
Pauline Dagmar Christensen
Peter Viskinde
Poul Fredskild
Poul Ib Henriksen
Poul Robert Weile
Rolf Konow
Sonja Brandes
Steffan Herrik
Steffen Martin
Susanne Christophersen Bille
Susanne Thea
Thomas Gunge
Torben Jarlstrøm Clausen
Troels Trier
Ulrik Møller