Café Biograf Spillested

Kunst & Udstilling

NÆRMEST VÆK

en udstilling af

HOLGER KLINTHOLM OG VENNER

22. marts – 22. april 2018

EN UDSTILLING OM DET NÆSTEN FORSVUNDNE

Mange medier har i øjeblikket fokus på hvordan især internethandel er med til at forandre vores byer. Mange eksperter og nye rapporter forudser, at vi i de kommende år vil stå over for gigantiske forandringer af det land vi kender. Antallet af døde byer vil vokse markant – nogle byer vil nærmest være væk. Udviklingen råber derfor på, at mange byer skal i gang med en revitalisering. Eller skal de?

Med Tobaksgaardens nye udstilling NÆRMEST VÆK ønsker kunstneren Holger Klintholm at bevidne og mindes dét som stadig kun lige er. At vise det næsten forsvundne. Ikke som glorificering af den nære fortid, men snarere i form af en række kommentarer og spørgsmål til nutiden:

Hvad har vi gjort, som vi kan fortsætte med?
Hvad vil vi – og hvad vil vi ikke?
Hvad gør vi så – og hvad får vi ikke gjort?

Set på den måde er udstillingen en stor mindestue over det vi gør og lige har gjort – ikke som svar på det stillede spørgsmål – men snarere som kommentarer til de rigtige spørgsmål, som vi ikke fik stillet.

Udstillingen er bygget op om værker og installationer af Holger Klintholm – både eksisterende værker og værker fremstillet specielt til lejligheden. Men installationerne og værkerne står ikke alene. De kommenteres og udfordres af en række gæstekunstnere (vennerne), der bearbejder, puffer til, modererer og kontekstualiserer hele udstillingens idé og grundtanke.

Endelig vil udstillingen også blive suppleret med både artist talk, rundvisninger og musik, som belyser og komplementerer udstillingen. (Se program herunder).

VENNER

Morten Krogsgaard, Henrik Noer, Eline Blunert, Mette Melander, Claes Otto Jennow, Lars Mikkes, Jesper (Jesus) Juhl, Sanne Larsen, Christian Nørgaard.

PROGRAM

22. marts kl. 19 Fernisering og rundvisning poetry slam (Titken Toft, Malte Munch Ekstrand, Holger Klintholm). Alle er velkomne.

7. april kl. 19 Rundvisning og artist talk med Holger Klintholm og Henrik Noer.
Entre kr. 60 / årskort gratis adgang

7. april kl. 21 Koncert med Ras Bolding (Jacob Gade Salen).
Entre kr. 150 / årskort kr. 100

12. april kl. 19 Rundvisning med psykologisk tolkning med Eva Rowley (Aut. Psychologist, Psychoanalytical Psychoterapist). Herefter akustisk koncert med Jonathan Christensen. Entre kr. 60 / årskort gratis adgang

22. april kl. 19 Afslutning med forfatteren Cindy Lynn Brown og den dynamiske duo Return of Peace and Pleasure. Entre kr. 60 / årskort gratis adgang

Holger Klintholms tidligere udstillingsaktiviteter:

Galleri Illios, Fensten (gruppeudstilling med Mangfoldigheden, 2008)
Ridehuset i Aarhus (Antikvarisk Bogfest, egen stand, 2010)
Musikhuset i Esbjerg (Ribe Antikvariats Bogudsalg, 2010)
Flygtningekunst – Kunsthal ULYS – Odense Havn (med Lars Mikkes, 2015)
GOLEM NIGHT – Kulturmaskinen (inviteret af Ras Bolding, 2016)
Studenterhuset Odense (ULYS generalforsamling, februar 2016)
ULYS #3 – Kunsthal ULYS – Odense Havn (flere udstillere, 2016)
Polymeren i Aarslev (med kunstgruppen PLAN, Alex Mørch, Lars Mikkes, Mikala Valeur, 2016)
Galleri Korinth (solo, 26. februar – 12. marts 2017)
18+, Kunsthal ULYS (med Eline Blunert, Karsten Nymand, Hans Arnklit, juni 2017)
OKKULT: Ny virkelighed (med Alex Mørch, Anna Corydon, Carina Randeris, Henrik Noer, Kim Holm, Mikkel Damborg, Lars Mikkes, Lene Vidding)

KORINTH – ASSENS

5. maj – 3. Juni 2018

OM GALLERI KORINTH

Galleri Korinth, der til daglig har til huse i Korinth, i Brahetrolleborg slots gamle snedkerbolig, kommer til Assens.
Galleriet er ungt, har eksisteret siden august 2015, men har allerede afholdt 27 udstillinger og har planlagt 12 udstillinger i 2018. Torben Nebrot Jørgensen, galleriets ejer, har valgt at fokus er samtidskunst – gerne noget der stiller spørgsmål ved tilværelsen. Moderne kunst i forskellige genrer, kulører og størrelser.
Galleri Korinth vil fylde Tobaksgaardens 150 m2 store udstillingslokale med moderne samtidskunst: Farvestrålende, ekspressionistisk og surrealistisk, abstrakt maleri og figurativt maleri, skulpturer og grafik.

OM UDSTILLINGEN

Der vil mulighed for at opleve David Fox fra New York, hvis malerier er tydeligt inspireret af storbyens eksistenser. Samt den lokale kunstner Mette Melanders mere surrealistiske værker, Mette kommer fra Glamsbjerg. Der vil være små landskabsmalerier af Jens Ramsing og abstrakte malerier primært i jordfarver af Karen Madsen fra Fåborg. En erfaren kunstner fra Sjælland, nemlig Mogens Kischinovsky vil levere malerier hvor motiverne er skikkelser i skumringstiden. Ungdommen vil være repræsenteret med Aksel Matwara’s portrætter tegnet med blyant og ofte i store formater.

En anden eminent tegner vi har med er Rasa Dzimidaviciute Olesen fra Litauen. Fra Berlin vil der være Oxana Mahnac med sine stærke karismatiske ”Frauen” malerier og ligeledes fra Berlin vil der være gensyn med Poul R. Weile og hans spændende collager. Saku Santeri Heinonen fra Finland og Bong Delfin fra Filippinerne med popart malerier. Grafikken er repræsenteret ved Per Just. Desuden vil Nancy Bech præsentere små naturabstraktioner på gulvbrædder.
Udover maleri vil der være skulpturer i træ, paperclay og granit og bronze, små og store leveret af kunstnerne bl.a. Frank Fenriz, Andrzej Siek, Joseph Salomon, og Max Højer Jacobsen.

FERNISERING OG ÅBNINGSTIDER

Fernisering er lørdag 5.maj kl. 14, hvor vi glæder os til at byde på vin og chips og få en snak med nye og gamle gæster og venner af galleriet.

Udstillingen vil være åben torsdag og fredag kl. 13 til 17 samt lørdag og søn-og helligdage kl. 11 til 15. Sidste udstillingsdag er 3.juni.

Galleriets ejer Torben Nebrot Jørgensen er selvfølgelig tilstede ved ferniseringen og efterfølgende på torsdage samt i Pinsen og i forbindelse med koncerter i Tobaksgaarden.