Køb årskort

Weather Report Project

Weather Report Project er et både modigt og ambitiøst projekt! Det er ikke ualmindeligt at jazzmusikere på en koncertaften har et enkelt eller to Weather Report-numre på set-listen. Men at lave en hel aften, udelukkende med musik af Weather Report, kræver både teknisk håndelag, fordybelse og ikke mindst dedikerede musikere.

Weather Report Project har eksisteret i seks år, medregnet tre år hvor det århusianske band gravede sig ned i øvelokalet og øvede som besatte på Weather Reports udfordrende repertoire. Det har været arbejdet værd. Weather Report Project har i dag opbygget et stort, trofast og engageret publikum og spiller udsolgte koncerter over hele landet – på spillesteder, jazzklubber og jazzfestivaler.

Mange danskere husker legendariske Weather Report og strømmer stadig til – selv om bandet dengang i 70’erne og 80’erne udelukkende spillede instrumentalmusik. Weather Report Projects repertoire er først og fremmest fra den gyldne periode. ”Originalerne” er for længst ophørt med at eksistere, men med Weather Report Project får du en oplevelse fra en fantastisk tid – og så er det live og for fuld udblæsning!

“Vi er superglade for at der altid kommer så mange publikummer, men egentlig ikke overraskede. Weather Report var jo et legendarisk band og især ”Birdland” var et verdenshit” – siger bassist Claus Nauer Reher-Langberg og fortsætter:

“Og så publikum skal selvfølgelig også lige tjekke, om vi faktisk kan spille mestrenes alsidige og melodiske numre. Vores publikum nynner ligefrem med på lange passager i numrene, og dét er da noget af en bedrift. Ikke blot på de kendte melodiske numre, men faktisk også på de mere eksperimenterende instrumentalnumre” – fortæller Claus Nauer Reher-Langberg og konstaterer, at også mange unge kommer til bandets koncerter.

LINE UP
Claus Nauer Reher-Langberg (bas)
Henrik Lynbech (keys)
Ole Visby (sax)
Thomas Ousager (perc)
Sune Rahbek (trom)

Anmeldelse fra Copenhagen Jazzfestival:
”Det øsregnede udenfor, men indenfor i Husets Teater var musikken varm og stemningen sydlandsk. Sikken en energi, sikken et groove! Weather Report Project havde afluret mestrene og kunne samtidig få musikken ud over scenekanten. Jeg nynnede Weather Report’s fantastiske melodier hele vejen hjem. Weather Report Project skal jeg opleve igen.” (Morten Buschmann Gaffa. 5 stjerner)

OM LEGENDERNE
Weather Report blev skabt i 1970 af Joe Zawinul (keyboards) og Wayne Shorter (saxofon). Med baggrund i den eksperimenterende jazz, som Zawinul og Shorter havde spillet i Miles Davis’ gruppe få år tidligere, skabte de en musik der fusionerede funky bas grooves, med rockens rytme, garneret med latinamerikanske elementer og impressionistisk stemningsmættede klangflader.

De to amerikanere komponerede smukke, melodiske melodier i flere forskellige genrer og gennem årene spillede nogle af verdens mest markante musikere med Weather Report, bl.a. bas-geniet Jaco Pastorius. Med albummet ”Heavy Weather” opnåede Weather Report, som det første fusionsband nogensinde, samme popularitetshøjder som nogle af verdens største rockbands.

Weather Report havde kæmpehits som ”Birdland”, ”A Remark You Made” og ”Teen Town”, som ofte blev spillet i TV og radio. Weather Report gik i opløsning i 1986 efter mere end 15 studie- og live-albums. Weather Report var på adskillige verdensturnéer, der flere gange bragte bandet til Danmark.