Køb årskort

THOMAS FONNESBÆK

SELECTED BASS PLAYERS

Den danske superbassist THOMAS FONNESBÆK har igennem flere år placeret sig blandt verdenseliten af jazzmusikere og spillet med bl.a. Monty Alexander, Christian Sands, Justin Kauflin, Aaron Parks, Enrico Pieranunzi, John Taylor, Helge Lien, Paulo Freso, Harvey Mason, Stefano Bullmondo, Adam Baldych, Camille Bertault, Clarice Assad o.m.a.

På de hjemmelige breddegrader er han bl.a. kendt for sit duo-samarbejde med sangerinden Sinne Eeg, som har har høstet fine anmeldelser verden over og som i 2025 modtog en Danish Music Award. Derudover har Fonnesbæk i de sidste 10 år spillet verden over med den svenske pianist Lars Jansson og hans Trio, og i igennem mange år arbejdet med pop-artister som Mona Larsen, Lis Sørensen, Søs Fenger, Kaya Brüe m.fl. Endelig har Fonnesbæk medvirket på mere end 100 CD-produktioner.

LINE UP

Thomas Fonnesbæk, acoustic & electric bass
Jacob Christoffersen, piano & keys
Jeppe Gram, drums
Sarah de Silva, vocal
Mathias Heise, mundharpe

OM SELECTED BASS PLAYERS 2024
Bassister er oftest musikkens oversete stjerner. Det er sjældent dem, der fylder mest på scenen eller idolplakaten. Til gengæld fylder de meget i musikken. Det er nemlig bassisterne, som får det hele til at hænge sammen. Sådan har det været før barokken!

Så langt vil vi ikke skrue tiden tilbage – men blot tage et tilbageblik på tiden omkring 1960’erne hvor flere danske bassister satte sit præg på både dansk og international jazz. Ikke mindst “The great Dane with the never ending name” Niels-Henning Ørsted Pedersens (NHØP), kan tilskrives som fader for den udvikling.

NHØP satte med sin teknik ny standard for et basspil der nærmest syntes uopnåelig for andre. Han var et musikalsk geni, en virtuos i verdensklasse og ikke mindst et dansk varemærke på alle de hotte spillesteder verden over – endda udnævnt som Verdens Bedste Bassist i 1970’erne.

Danmark har de efterfølgende år fostret mange dygtige bassister, som ligeledes har høstet international anerkendelse og dermed har været medvirkende til, at der i udlandet fortsat holdes øje og ører med danske bassister.

Under Vinterjazz 2024 reserverer vi to uger i kalenderen, hvor der fokuseres på nogle af tidens mest interessante bassister, som på hver sin måde har raffinerer, udfordrer og udvikler ny standarder for fremtidens bassister.

Adam Ben Ezra (Israel)
Chris Minh Doky (Danmark)
Thomas Fonnesbæk (Danmark)
Kinga Glyk (Polen)
Lennart Ginman (Danmark)
Ida Nielsen (Danmark)