Køb årskort

Falderebet

SUPPORT: The Deadly Sons

Post-punk-bandet Falderebet debuterede i 2020 med et støjende og veloplagt album, der udelukkede alt håb om personlig frelse. Bandet består af velvoksne herrer, der tilsyneladende opfatter de sorte skakter som et fristed. For der er stadig intet håb at hente hos Falderebet, der til gengæld er blevet mindre forvrænget og mere melodiske, uden at vi på nogen måde kommer i nærheden af den musikalske midterrabat.

Sangtitler som “Hvorfra kommer tomhed?”, “Cancer i december” og “Alt er forladt” giver en rimelig pejling på det tekstunivers, som sanger og sangskriver Bo Bech Arvin bedst trives i. Det er stærkt eksistentielle kriser og livets ulidelige lethed, som han fremmaner i de meget personlige tekster. Det giver sangene en vis tunghed og med fare for at ramme betonbunden hårdt og brutalt. Men Bo Bech Arvin er også en god fabulerende fortæller, så der kommer et nødvendigt liv i teksterne.

Musikalsk er der sket visse forandringer fra debuten. Bassist Jakob Lund er sammen med Bo Bech Arvin de eneste to tilbage i bandet, og Jakob Lund spiller en absolut afgørende rolle med sin skiftevis rullende og tunge basgang, der sammen med trommeslager Anders Ramhede lægger et stramt rytmespor, mens guitarist Henrik Berger deler øretæver ud.

Klaus Lynggaard (Weekendavisen, december 2020):

“Falderebet er et helt nyt orkester på den danske musikscene, bestående af profilerede og erfarne musikere fra den københavnske undergrund, og aktuelle med deres selvbetitlede debutalbum, som er udkommet på Viatone.”

“Lyden er stor og flot, med guitaren som bærende instrument hen over en sikker bund af bas og trommer[…] stensikkert spillet med schwung og nerve […] forsanger Bo Bech Arvin har et sikkert øre og sans for sproglige finurligheder […] Teksterne er uden undtagelse gennemarbejdede og intelligente, afsunget fra usikker grund med tvivlen og melankolien som makkere.”

“Som en slags musikalsk eksponent for “Nordic Noir” tager Falderebet udgangspunkt i “Støjpop” og er inspireret af den nye bølge af post-punk fra Stuttgart. Udtrykket er potent, melodiøst og insisterende. Teksterne er dansksprogede og kredser om de eksistentielle kriser, der ofte rammer det enkelte menneske i det postmoderne samfund – et trygt velfærdsamfund, som dog også slår sprækker med jævne mellemrum” 

Sådan lyder ordene i Weekendavisen fra en af Danmarks højest respekterede anmeldere, Klaus Lynggaard – om Falderebets debutalbum, der over en bred kam er blevet overordentlig godt modtaget af anmelderne.

SUPPORT

Support denne aften er The Deadly Sons, der med deres mørke rock n roll har taget publikum med storm ved deres liveoptrædender. Bandet er ude med debutalbummet Common Love, som GAFFA gav fem stjerner: 

”Drop rockens konservative, konforme retro og uendelige albumjubilæer et øjeblik og lyt her.
I ly af vinterens mulm og mørke har The Deadly Sons udsendt et varmt, råt og betagende album, der sender tanker til lofi, garagerock og post-punk – men med sit helt eget udtryk.”  (Jens Bager Vang, GAFFA marts 2023)

The Deadly Sons har hverken til hensigt at genskabe en gammel lyd eller revolutionere med en ny genre. De spiller mørk rock n roll, hvor det oprørske og uregerlige hele tiden ligger og ulmer. I videoen til nummeret Talk You Into This opleves bandets insisterende og medrivende energi, der også er kendetegnende for bandets koncerter.