Køb årskort

ADAM BEN EZRA

SELECTED BASS PLAYERS 

Med langt over 30 millioner visninger (til dato) på sine videoer og en stærk følgerskare på alle sociale medieplatforme, er israeleske ADAM BEN EZRA et sandt internetfænomen. Hans succes er bestemt ikke begrænset til internettet – hertil skal tilføjes at aktivt virke med hundredvis af soloshows i Europa og USA.

Efter at have delt scener med folk som Snarky Puppy, Pat Metheny, Victor Wooten og Richard Bona – for blot at nævne nogle få – er Adam ikke et fremmed navn på de store spillesteder og festivaler. Hans musikervirke har man kunnet følge i alle brancheførende medier – såsom BBC, CBS News, Time Magazine og The British Telegraph. Jazz FM har defineret hans optræden og basspil som

“En blændende virtuositet og betagende atletisk præstation”.

Med sin grænseløse kreativitet er Adam klar til at udgive et innovativt studiealbum i slutningen af 2023, der vil byde på den spektakulære trommeslager Michael Olivera (Alfredo Rodriguez, Richard Bona). Dette album vil levere både en mangfoldig og rig lyd, der inkorporerer en unik blanding af genrer, rytmer og grooves, der presser bassen til det yderste – som aldrig set eller hørt før.

 

OM SELECTED BASS PLAYERS 2024
Bassister er oftest musikkens oversete stjerner. Det er sjældent dem, der fylder mest på scenen eller idolplakaten. Til gengæld fylder de meget i musikken. Det er nemlig bassisterne, som får det hele til at hænge sammen. Sådan har det været før barokken!

Så langt vil vi ikke skrue tiden tilbage – men blot tage et tilbageblik på tiden omkring 1960’erne hvor flere danske bassister satte sit præg på både dansk og international jazz. Ikke mindst “The great Dane with the never ending name” Niels-Henning Ørsted Pedersens (NHØP), kan tilskrives som fader for den udvikling.

NHØP satte med sin teknik ny standard for et basspil der nærmest syntes uopnåelig for andre. Han var et musikalsk geni, en virtuos i verdensklasse og ikke mindst et dansk varemærke på alle de hotte spillesteder verden over – endda udnævnt som Verdens Bedste Bassist i 1970’erne.

Danmark har de efterfølgende år fostret mange dygtige bassister, som ligeledes har høstet international anerkendelse og dermed har været medvirkende til, at der i udlandet fortsat holdes øje og ører med danske bassister. 

Under Vinterjazz 2024 reserverer vi to uger i kalenderen, hvor der fokuseres på nogle af tidens mest interessante bassister, som på hver sin måde har raffinerer, udfordrer og udvikler ny standarder for fremtidens bassister.

Adam Ben Ezra (Israel)
Chris Minh Doky (Danmark)
Thomas Fonnesbæk (Danmark)
Kinga Glyk (Polen)
Lennart Ginman (Danmark)
Ida Nielsen (Danmark)