• Dato
  10/04 – 05/05/24
 • Tid
  13.00
 • Sted
  Tobaksgaarden - Kulturhuset i Assens
 • Billetpris
  60 kr.
 • Køb billet Tilkøb
Køb årskort

Three X Tree – Kunstudstilling

Udstillingen THREE X TREE er et kunstnerisk samarbejde. Tre kunstnere med hver sin kunstneriske praksis dog med et fælles udgangspunkt, hvor træ er det primære materiale. Med hver deres tilgang arbejdes der med bearbejdet træ og træ hentet direkte fra naturen.

De tre kunstnere Lisbeth Thingholm, Marianne Schneider og Berit Jansson perspektiverer med denne udstilling træ, hvad enten det er levende træ eller træet i anvendt form.

Træet er og har til alle tider været inkarnation af en sund natur og bæredygtighed.

Træet skal ses som en integreret del af en hverdag, hvor der både er plads til Naturen og respekten for den, da den er forudsætningen for al civilisation.

Udstillingen peger på, at der i en verden styret af økonomisk og teknologisk logik er behov for en genfortryllelse af naturen i dens mangfoldighed, kompleksitet og helhed.

Lisbeth:

Storskraldsplader med spor af slitage i diverse formater og farver giver inspiration til

figurative snittede fortællinger. Det kan være en gammel bakke som får nyt liv med et

indsnittet motiv, eller flere plader sat op i en komposition der samles af et motiv. Arbejdsmetoden har ligeledes inspireret til rumlige konstruktioner af og med storskraldsplader

Marianne:

Konstruktioner hvor materialet er genbrugsemballage, træ, pap og papir, akrylmaling og kul.

Materialets fysiske tilstand og egenskaber ansporer til på det rigtige tidspunkt at forsøge at fange og forme et værk. Nogle gange bearbejdes materialet, andre gange er det uberørt i sin egen tilstand.

Der ligger ikke noget mål med, hvor værket skal hen. Det er proces der fører værket frem.

Berit:

Ved at fælde et piletræ, dele det op, afbarke og snitte i træet undersøges der andre visuelle muligheder og udtryk i materialets egenart og form. Noget træder i karakter og andet forsvinder. Er det muligt at skabe nyt liv og danne forbindelser mellem mennesker og natur?

Udstillingen har åbent:

Onsdage og fredage 13 – 17

Lørdage og Søndage 11 – 14

Desuden også: 25., 26., 28., marts fra kl.13 – 17 (Påskedagene)