Køb årskort

THE AWESOME WELLES

Efter den pludselige forsvinden og blot en enkelt, udsolgt koncert siden 2016 vendte The Awesome Welles i begyndelsen af ‘23 tilbage med nyt album og bandets hidtil største tour. En tour, der nu udvides med ni nye koncerter.

“Mørkt og mesterligt. Endnu engang har ventetiden været det hele værd.” – Gaffa, 5/6

“Secular Age er et modent udspil fra et band, der med sine høje kvaliteter og stærke fremførsel bør ramme et bredere publikum. The Awesome Welles spiller sig ind i de højere luftlag med denne ret hurtigt lavede plade.” – GFR

Den skæbnesvangre pandemitid, der bestyrtede det meste af den danske musikbranche, har, til trods, markeret en reel tilbagevenden for det atypiske rockband, der, siden det lovpriste comebackalbum, River’s Edge, arbejdede på tilblivelsen af deres tredje fuldlængdealbum mellem forberedelserne til aflyste koncerter. Secular Age er den skæbnesvangre titel på et album, der lige dele har vækket begejstring hos nuværende fans samt tiltrukket nye. 

På Secular Age skærer The Awesome Welles helt ind til benet, men føjer samtidig nye nuancer til deres velkendte og tidløse univers. De 10 sange er forfriskende fri af tidens tendenser og dogmatikker. Det primale, monstrøse og ulmende kaos veksler med en, hidtil uset, overgivende og afdæmpet ro i et lydbillede – ofte smukt og håbefuldt, sommetider dunkelt og sværtet – hvor dansk-canadiske teolog og forsanger, Adam Allen, tager rocklyrikken med sig, hvor den sjældent opholder sig.

Med den særegne forkærlighed for analoge og akustiske instrumenter og en simpel, hårdtslående, håndspillet tilgang blev mørkemændene – både på albumformat og live – spået en lys fremtid blandt rockmusikkens fornyere i ind- og udland – inden pladeselskabsproblemer voksede sig for store og kvalte bandet.

Men nu er det tidløse og atypiske rockband tilbage for bestandig med annoncering af yderligere ni koncerter i kølvandet på seneste albumudgivelse og tour rundt i landets største byer. Koncerter, der i vanlig stil vil byde på bandets særegne, mørke, eksplosive og følelsesladede rockudskejelser, men i nye omgivelser:

“Med udgivelsen af vores seneste album, og her til september 10 år på bagen som band, føles det som tid og sted omsider at komme rundt i landet til de her lokale steder, vi endnu ikke har besøgt, men længe gerne har villet. Vi glæder os til at møde nyt publikum og forhåbentlig nogle uforglemmelige aftener”, fortæller forsanger Adam Allen.