Køb årskort

Sviptur til Catalonien

STEMNINGSFULD SPANSK SØNDAG MED FILM, TAPAS OG VINSMAGNING.
Denne søndag byder vi på noget helt særligt. I samarbejde med Granada Kulturrejser og Supervin byder vi på oplæg om kulturrejser, spansk prisbelønnet film, cava, tapas og vinsmagning.
 
Formiddagen indledes med en halvtimes oplæg af Granada Kulturrejser, der blev grundlagt i 2000 af Pia Köllner og Henrik Kidmose, som i en periode var bosat i byen Granada i Andalusien (heraf navnet). Bureauet åbnede officielt i 2001 og havde i begyndelsen næsten udelukkende fokus på Andalusien. Herfra er Granada Kulturrejser vokset, så bureauet i dag kan tilbyde rejser til både Spanien, Portugal, Italien, Marokko, Latinamerika samt Sverige og Danmark.
 
Filmforvisning starter kl. 11 hvor vi spiller den Oscar-nomineret film ”Ferskenlunden i Catalonien” som blev vinder af Guldbjørnen i Berlin 2022. Filmen er ikke bare et bevægende familiedrama, men også et ambitiøst og bittersødt portræt af en verden i hastig forandring. 
 
Familien Solé lever af at dyrke ferskner lidt uden for den catalanske landsby Alcarràs. Det har de gjort siden Den Spanske Borgerkrig, hvor familien fik lov til at dyrke jorden, som tak for at hjælpe de rige landejere med at undgå fangenskab. 
 
Hver sommer samles den store familie om ferskenhøsten – et arbejde, der er uadskilleligt fra deres identitet og historie. Men i takt med, at verden omkring dem ændrer sig, husker ikke alle historien lige godt. Landejeren vil opsætte solpaneler i den gamle ferskenlund, en plan der på overfladen slår to fluer med ét smæk.

Hjertevarm. Tryllebindende. Båret af autenticitet, nærvær og kærlighed. Usædvanlig stemningsfuld, er nogle af de mange flotte ord, som filmen har modtaget af anmelderne.

Efter filmen (ca. kl. 13) byder Cafe Tobaksgaarden på spanske tapas og vinsmagning ved Supervin, som er Jyllands største specialforretning for vin.
 
Hele arrangementet koster kr. 350 pr. person og billetter kan købes her på Tobaksgaarden hjemmeside eller ved henvendelse til administrationen. Ønsker man kun at se filmen kan biobilletter købes for kr. 100 pr. stk. under fanen biograf.

Program:

Kl.10.30 Oplæg fra Granada Kulturrejser

Kl.11.00 Filmvisning: ”Ferskenlunden i Catalonien”

Kl.13.00 Spansk Tapas i caféen og vinsmagning ved Supervin

Pris:  Kr. 335 pr. person.