Køb årskort

SPYRO GYRA (USA)

Sidst SPYRO GYRA spillede på Tobaksgaarden (otober 2022), var for en udsolgt sal som blev blæst bagover af begejstring. Det er derfor med stor glæde, at vi igen kan præsentere dette legendariske jazz-funk-fusion band på Tobaksgaarden. 

Spyro Gyra, som på verdensplan har solgt mere end 10 mio. albums, er i topform og har netop besluttet at tage en tour i Skandinavien igen i 2023. 

I mere end 40 år har de optrådt i over 5.000 shows, udgivet 31 album og solgt over ti millioner albums. Deres sidste studieudgivelse ‘The Rhinebeck Sessions’, blev skrevet og indspillet over tre dage.

Bandleder Jay Beckenstein blev født i Brooklyn (NY) og voksede op med at lytte til musikken fra Louis Armstrong, Charlie Parker, Sonny Rollins og Dizzy Gillespie. Han begyndte at spille saxofon i en alder af syv. Beckenstein kom på universitetet i Buffalo og startede som biologistuderende, men skiftede karriere til musiker.

I sine tidligste dage hentede Spyro Gyra deres inspiration fra Weather Report og Return to Forever.

”Jeg tænkte aldrig kommercielt. Jeg troede bare, de var det næste skridt i udviklingen af jazz og at vi ville være en del af det” fortæller Beckenstein.

LINE UP

Jay Beckenstein, sax
Tom Schuman, keys
Scott Ambush, bas
Julio Fernandez, guitar
Lionel Cordew, trommer