• Dato
  14/06 – 23/06/24
 • Tid
  13.00
 • Sted
  Tobaksgaarden - Kulturhuset i Assens
 • Billetpris
  40 kr.
 • Køb billet Tilkøb
Køb årskort

Simon Sommer – Kunstudstilling

”CONTINUUM” 

Udstillingen har åbent onsdag og fredag fra kl.13 – 17 og lørdag og søndag fra kl.11 – 14

Simon Sommer er en ung billedkunstner og musiker med rødder i Sydvestfyn.

Han er uddannet saxofonist ved musikkonservatoriet i Odense, men har gennem hele sit liv været dybt involveret i de visuelle udtryksformer. Efter konservatoriet dykkede han for alvor ned i oliemaleriet og søgte både ind på kunstakademier i London og Firenze. Han kom ind begge steder, men valgte at opsøge de gamle og stolte traditioner i Italien, hvilket man kan fornemme i hans værker.

Simon Sommer kommenterer gennem sine penselstrøg, den verden vi slynges rundt i hver eneste dag, hvad enten det er med en underspillet samfundskritisk spydighed, en simpel observation eller en humoristisk vinkel. Indimellem ”genopdager” han skønheden i det oversete, det trivielle, det grimme og det ”normcore”.

”Jeg er optaget af det taktile og har altid været det. Hvad enten det er teksturer man kan føle på, eller i overført betydning. Jeg kan godt lide  at materialernes særprægede egenskaber og styrker kommer til sin ret. -Og så synes jeg ikke at man skal være så fandens bange for humor.” udtaler Simon Sommer om sig selv

I udstillingen ”Continuum” kommer man tæt på kunstneren og man kan som publikum forvente at få et indblik i hans verdenssyn og den udvikling han har gennemgået.

Kunstformerne smelter sammen og musik, komponeret til lejligheden i samarbejde med Malte Nordtorp aka. ”Knægt”, vil udgøre en lydkollage i rummet. Malte Nordtorp er Assensdreng og har bla. sunget i det lokale kor "Syngedrengene".

Som begrebet ”Continuum” antyder, er vi vidne til en ubrudt kæde af værker, dog med vidt forskellige yderpunkter.

Senest var Simon Sommer aktuel på ”Kunstnernes Sommerudstilling” i Janusbygningen.