Køb årskort

Partoutbillet SELECTED BASS PLAYERS 2024

6 KONCERTER til 600 KRONER

Shit et program.
Man burde tage et ophold i Assens.
Uhh, gad godt alle seks koncerter.
Jeg tror jeg tager en overnatning eller to.

Det er blot nogle af de mange kommentarer, som vi har modtaget ved henvendelser, mails, oplsag på sociale medier m.m. Derfor lancerer vi nu muligheden for at købe partout-billetter til kun kr. 600 + gebyr for alle 6 koncerter. Ligeledes har vi et godt bud på gode overnatningsmuligheder.

SELECTED BASS PLAYERS

Bassister er oftest musikkens oversete stjerner. Det er sjældent dem, der fylder mest på scenen eller idolplakaten. Til gengæld fylder de meget i musikken. Det er nemlig bassisterne, som får det hele til at hænge sammen. Sådan har det været før barokken!

Så langt vil vi ikke skrue tiden tilbage – men blot tage et tilbageblik på tiden omkring 1960’erne hvor flere danske bassister satte sit præg på både dansk og international jazz. Ikke mindst “The Great Dane with the neverending name” Niels-Henning Ørsted Pedersens (NHØP), kan tilskrives som fader for den udvikling.

NHØP satte med sin teknik ny standard for et basspil der nærmest syntes uopnåelig for andre. Han var et musikalsk geni, en virtuos i verdensklasse og ikke mindst et dansk varemærke på alle de hotte spillesteder verden over – endda udnævnt som Verdens Bedste Bassist i 1970’erne.

Danmark har de efterfølgende år fostret mange dygtige bassister, som ligeledes har høstet international anerkendelse og dermed har været medvirkende til, at der i udlandet fortsat holdes øje og ører med danske bassister.

Under Vinterjazz 2024 reserverer vi to uger i kalenderen (15-24 februar), hvor der fokuseres på nogle af tidens mest interessante bassister, som på hver sin måde raffinerer, udfordrer og udvikler ny standarder for fremtidens bassister:

Adam Ben Ezra (Israel)
Chris Minh Doky (Danmark)
Thomas Fonnesbæk (Danmark)
Kinga Glyk (Polen)
Lennart Ginman (Danmark)
Ida Nielsen (Danmark)

For første gang i Danmark: KINGA GŁYK i 2017 kom en knap 20-årig KINGA GŁYK fra Polen og vakte sensation, som ingen jazzmusiker før hende. Det gjorde hun med en videoudgave af “Tears in Heaven” som på rekordtid fik astronomiske antal visninger på de sociale medier. Herefter gik det stærkt og hun var næsten på turné uafbrudt, hvor hun spillede små klubber, store festivaler og som gæstesolist med adskillige big bands. Turen kom dog aldrig til Danmark – før nu.
Der var praktisk talt intet programhæfte, der ikke har haft hende forsiden i Polen og Tyskland. Inden for meget kort tid rapporterede mange tv-stationer om Kinga. Magasiner ville have hendes historie, fagbladene var over hende, og på kort tid opnåede hun en enorm grad af berømmelse og anerkendelse. Hun gik fra at være en social medie-darling til en rigtig publikumsfavorit.

Den unge og meget talentfulde Kinga Głyk kaster jazzen ind i en ny bane med sin forfriskende stil og med en koncentreret ungdommelig kraft. Og så holder hun i øvrigt stadig kontakten med sine fans på Facebook, Snapchat og Instagram, som hun bruger til at bringe unge mennesker tættere på hendes yndlingsmusik. Musik som rækker ud over musikindustriens banaliteter. Og selvom hendes start på en musikkarriere var meteorisk, kan man høre på Kingas spil, at hun hele sit liv – i skødet på en meget musikalsk familie – er blevet formet af musikken.

Kinga Głyk har annonceret udgivelsen af et nyt album “Real Life” som er på gaden 26. januar 2024. Det er hendes tredje studiealbum fra Warner Music og som opfølgning på “Feelings” fra 2019.

Den verdensberømte danske jazzbassist og komponist CHRIS MINH DOKY gæster igen Tobaksgaarden. Efter to lange og fleste steder udsolgte koncerter på Danmarksturne med New Nordic Jazz, er tiden til fornyelse. Minh Doky udgiver ny plade i november 2023 og tager efter to års pause på tour i Danmark med projektet NOIR bestående af af Poul Reimann (Thomas Helmig) på klaver og keyboards samt Prince-trommerslageren David ‘Fingers’ Haynes.

Ved denne koncert vil du opleve en mangfoldig og rig lyd, der inkorporerer en unik blanding af genrer, rytmer og grooves, der presser bassen til det yderste – som aldrig set eller hørt før. Med langt over 30 millioner visninger (til dato) på sine videoer og en stærk følgerskare på alle sociale medieplatforme, er ADAM BEN EZRA et sandt internetfænomen. Hans succes er bestemt ikke begrænset til internettet – hertil skal tilføjes at aktivt virke med hundredvis af soloshows i Europa og USA.

Efter at have delt scener med folk som Snarky Puppy, Pat Metheny, Victor Wooten og Richard Bona – for blot at nævne nogle få – er Adam ikke et fremmed navn på de store spillesteder og festivaler. Hans musikervirke har kunne følges i alle brancheførende medier, såsom BBC, CBS News, Time Magazine, The British Telegraph og mere. Jazz FM har defineret hans optræden som “En blændende virtuositet og betagende atletisk præstation”.

Med sin grænseløse kreativitet er Adam klar til at udgive et innovativt studiealbum i slutningen af 2023, der vil byde på den spektakulære trommeslager Michael Olivera (Alfredo Rodriguez, Richard Bona).

LENNART GINMAN spiller med sin ny trio et fascinerende mix af præsentisk elektronisk musik og jazz. En idérig eksperimentel techno, som balancerer mellem rørende minimal romantik og smadrede brutale lydflader. Mellem højstemthed og jordnær minimalisme. Mellem elektroniske sequencere og den 200 år gamle kontrabas.

Trioens filmiske musik klinger, som de store emotioner føles: En ukonventionel musikalsk cocktail af indre drømmestøj, bittersød pop, mørkemusik og eskapisme. En improviseret musikalsk udforskning udenfor enhver antydning af genre. Men som altid i Lennart Ginmans egen musik er den melankolske, depraverede og romantiske ‘sound’ det altid tilstedeværende dna.
Foruden Lennart Ginman på kontrabas og elektronik består trioen af Maggie Björklund på pedal Steel Guitar og Steen Rock på div. DJ & tromme-/beat samplere. Björklund og Rock er begge i særklasse eminente musikere, og begge har de gang på gang beriget og overrasket kræsne lyttere verden over med hver deres helt unikke skabertalent og deres mod til at sprænge musikkens grænser.

Den danske superbassist THOMAS FONNESBÆK har igennem flere år placeret sig blandt verdenseliten af jazzmusikere og spillet med bl.a. Monty Alexander, Christian Sands, Justin Kauflin, Aaron Parks, Enrico Pieranunzi, John Taylor, Helge Lien, Paulo Freso, Harvey Mason, Stefano Bullmondo, Adam Baldych, Camille Bertault, Clarice Assad o.m.a.

På de hjemlige breddegrader er han bl.a. kendt for sit duo-samarbejde med sangerinden Sinne Eeg, som har høstet fine anmeldelser verden over og som i 2025 modtog en Danish Music Award. Ved denne koncert har Fonnesbæk sammensat et skønt hold bestående af Jacob Christoffersen (piano & keys), Jeppe Gram (drums), Sarah de Silva (vocal) og Mathias Heise (mundharpe).

IDA NIELSEN der holdt den funky bund for den legendariske kunstner PRINCE fra 2010 indtil dennes tragiske død i april 2016, kommer til Assens med THE FUNKBOTS.
Kort efter den første jamsession, kom hun med i hans band “The New Power Generation” og i 2013 blev hun også en del af power kvartetten “Prince & 3rdeyegirl”. Som medlem af 3rdeyegirl og NPG har hun turneret i hele verden, indspillet albums og optrådt i en lang række tv-shows.
Efter vennen og læremesterens PRINCEs død, vendte Ida hjem til Danmark i sommeren 2016 og tog fat på sin egen karriere og sin egen musik. Hun samlede et fantastisk band og drog på landevejen.
Ida har i dag stødt og roligt bygget et stort publikum op som (igen) har fået øjnene op for denne charmerende, sprudlende kvinde som samtidig spiller den ondeste funk-bas. Det er ikke for meget sagt at hun her tilhører den absolutte verdenselite!

Hun har siden spillet 8 koncertturnéer i Danmark og turneret i det meste af verden. Både Kina, Asien, Europa og USA har haft besøg.

Og ja, kan man lide PRINCE, kan man også lide IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS. Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er et hårdtslående høj-energi funk-show med solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl – og selvfølgelig masser af bas!

OVERNATNING
Overnatning er en vigtig del af dit besøg i Assens. Egnen har et bredt udvalg af overnatningsmuligheder – lige fra den smukkeste luksus på et slotshotel, et bynært hotel ved havnen, hygge i et dejligt feriehus, luksus campinghytte eller måske et Bed and Breakfast. Læs mere her