• Dato
  06/12 – 14/01/24
 • Tid
  13.00
 • Sted
  Tobaksgaarden - Kulturhuset i Assens
 • Billetpris
  40 kr.
 • Køb billet Tilkøb
Køb årskort

I Tykt og på Tyndt

På Tykt og på Tyndt

Grafiker og kunstner Yngve Riber og billedhugger Jens Ingvard Hansen har kendt hinanden i mange år og  tidligere haft succes med at udstille sammen.

I denne udstilling, med titlen “På Tykt og på Tyndt” vil man kunne opleve Yngves lette grafik sat op mod de mere bastante skulpturer, som er udført af bronze og sten.

Titlen på udstillingen “På Tykt og på Tyndt” henviser både til at Yngve og Jens har kendt hinanden i en længere årrække, men også til de ret forskellige materialer, der er sat op mod hinanden. Bronze og sten er ”tykke” materialer, mens grafikken er ganske tynd.

Fælles for både Yngves og Jens’ værker er, at der bliver leget med form og farver inden for de materialemæssige rammer de hver især arbejder med. I deres værker vil man således kunne opleve hvordan både overflader og farver bruges til at skabe variationer, rytmik og dynamik i værkerne.

Yngve Riber, er en autodidakt kunstner, der er født i 1949. Han har været aktiv i kunstmiljøet, siden 1985 inden for mange forskellige grene. Både Maling, Tegning, Akvarel, Papirfremstilling, Papirskulptur, Papirinstallationer, Forskellige grafiske trykformer, Eksperimenter, Skulpturer i bronze og i fiberbeton og Land-Art i forskellige materialer, har bidraget til både Solo udstillinger, Gruppeudstillinger og Biennaler i både indland og udland.

Jens Ingvard arbejder primært i området mellem skulptur, udsmykning og arkitektur. De foretrukne materialer er metal og sten.

Det gennemgående tema i værkerne er tanken om livet som en uendelig bevægelse. Mennesket lever og dør, men livet varer ved.

Det formmæssige udgangspunkt er enkle geometriske figurer, som tilføres dybe udskæringer og vrides til nye former. Derved opstår Kontraster mellem glatte og grove overflader. Nogle skulpturer består af mange dele, som er små skulpturer i sig selv, og som bliver sat sammen til arkitektoniske helheder.

Udstillingen finder sted på 1. sal i

Kulturhuset Tobaksgaarden, Tobaksgården 7, 5610 Assens

Åbningstider i udstillingsperioden 2. dec. 2023 til 14. jan. 2024

Onsdage + fredage 13.00 – 17.00

Lørdage + Søndage 11.00 – 14.00

OBS. Fre. d.22 dec. 11.00 – 14.00

23. + 24. og 31. dec. LUKKET