Køb årskort

Nikolaj Paakjær og Vægterne

Nikolaj Paakjær er sanger, sangskriver og salmedigter. Han skriver lyrisk popmusik på dansk henvendt til mennesker, der skal navigere i kærlighedsliv, i søgen efter mening og i bearbejdelse af tab. Det er gnistrende storbyromantik, tænksomme busture over den jyske hede og ophøjelse af hverdagsscener, hvor almene gøremål bliver til små, poetiske begivenheder. 

I 2019 udgav Nikolaj albummet “Sidste telefon før havet”, som er en jagt efter en gud fra de københavnske, tilrøgede værtshuse til rødderne ved det brusende Vesterhav. Albummet blev i en anmeldelse kaldt ‘en moderne dansk sangskat’. I juni 2022 udkom Nikolajs 2. album ‘Et uvurderligt minut’, som erstatter det tyste, akustiske univers med et mere tempofyldt og elektrisk. 

“Paakjær kan noget med ord og sproget. Det overrasker, sættes sammen på lidt uventede måder. Og så er det, hvis ikke billedskabende, men også underligt levende og boblende. Et af de der uvurderlige øjeblikke, hvor ordene bliver levende og hopper op fra papiret og bliver til noget andet og mere” 
(Anmeldelse af ‘Et uvurderligt minut’ i GFR.) 

Fra musikmagasinet Side 33: “En Steffen Brandt’sk søgende smag og sans for ord og en 80’er forelsket begejstring for keyboardeffekter” 

På Tobaksgaarden medbringer Nikolaj Paakjær sit band, Vægterne, som giver energisk fylde til de fængslende popsange. 
Nikolaj Paakjær er fast wing-man i Hymns from Nineveh og har gennem årene spillet med bla. Double Moon Mirage og Dør Nr. 13. Han har desuden skrevet sange og salmer til Højskolesangbogen og Kirkesangbogen.