Køb årskort

Mike Stern Band

Glæd dig til en koncert i særklasse, når Mike Stern Band featuring Leni Stern, Chris Minh Doky, Bob Franceschini og Jonas Johansen kommer til Assens i 2023.

Han er en af de største jazzguitarister i sin generation og har gennem flere år markeret sig solidt på den musikalske scene. Han har en unik evne til at spille med Jim Halls finesse og lyrik, Wes Montgomerys drivende swing og Jimi Hendix´ turbulente overdrevne angreb. Der er naturligvis tale om Mike Stern, der med den stærkeste holdopstilling Leni Stern, Chris Minh Doky, Bob Franceschini og Jonas Johansen, kommer til Tobaksgaarden fredag d. 24. februar 2023.

Guitarist og sangerinde Leni Stern blev i forbindelse med Guitar Player Magazines 50års jubilæum i 2017 kåret som en af de 50 mest sensationelle kvindelige guitarister nogensinde. Stern er ikke blot dygtig på sit instrument, hun er også eksemplet på en stærk kvinde, der gennem flere årtier har vist sit værd og sin styrke og selv har opbygget en succesfuld karriere som kvindelig elektrisk guitarist, bandleder og komponist. Hun producerer desuden sine egne albums og siger selv: Music is one of the truest, most beautiful expressions of the human spirit, crossing borders, dissolving tribalism, binding us together – if we let it.

Den danske bassist, komponist og producer Chris Minh Doky, der har spillet på Tobaksgaarden adskillige sammenhæng, er en stærk musiker på den internationale jazzscene og har igennem flere år samarbejdet med Mike Stern. De to mødte for første gang hinanden, da Doky, som teenager, flyttede fra Danmark til New York og Stern fik øjnene op for hans lyd – en lyd han ønskede at få ind i sit band og som derfor blev starten på et succesfuldt samarbejde.

Saxofonist Bob Franceschini startede sin musikalske karriere efter sin tid på High School of Music and Art. Her begyndte han at turnerer, indspille, skrive, arrangere og producere jazz, latinjazz, pop, salsa, funk og R&B for et hav af store musikalske navne som f.eks. George Benson, Eddie Palmieri og Jennifer Lopez. Derudover er han repræsenteret på over 200 albums og har et tæt samarbejde med Mike Stern, som han også turnerer verden rundt sammen med. Det tætte samarbejde har indtil videre betydet at Franceschini er med på Sterns seneste fem Grammy-nominerede albums samt to anmelderroste DVD´er.

Jonas Johansen har 35 års erfaring på topniveau og har som orkestertrommeslager udviklet en universel lyd, som hyppigt er blevet brugt i samarbejdet med stjerner som bl.a. Enrico Pieranunzi, Eliane Elias og Mike Stern. Jonas har en helt særlig personlig og international lyd, og så har han en særlig evne, der altid giver dét ekstra touch der skal til for at højne niveauet i den musik, han spiller. Endelig har Jonas Johansen medvirket på et utal albums og udgivet hele 14 albums i eget navn.