Køb årskort

Mathias Heise Quadrillion

Verdensmesteren i kromatisk mundharpe, Mathias Heise, er tilbage med sit Quadrillionprojekt og elektrificerende fusionsjazz på bandets tredje og selvbetitlede album, der udkommer på Giant Sheep Music (3. juni).

Selvom drengene er blevet lidt ældre, siden succesen med deres 2017-album ‘Decadence’ med den Grammy-vindende George Duke-producer Erik Zobler, er den ungdommelige, uimponerede leg med skæve rytmer, synthesizere og guitarpedaler bevaret. Hvor debut-albummet Sudden Ascent (2015) og efterfølgeren Decadence fik form i studiet, indeholder QUADRILLION et udvalg af nye numre, der er blevet grundigt afprøvet og kontinuerligt forfinet live på de danske jazzscener.

Mathias Heise Quadrillions originale blanding af funk, rock og jazz leveres med elektrificerende guitarsoloer, squelchende synthesizere og hårdtslående beats i en fascinerende verden af iørefaldende grooves.

Mathias Heises tekniske hekseri på mundharpen er exceptionelt hele vejen, og de øvrige bandmedlemmer sætter også konsekvent barren højt: Hårdtslående, metriske tryllerier leveres af trommeslager Aksel Stadel Borum side om side med David Vangs ubønhørligt funky basspil og guitarist Mads Christiansens overdådige, harmoniske soundscapes. Albummet er spækket med eventyrlige harmonier og kromatisk tætte melodier, der sammen med skånselsløse rockrytmer, skæve 13/8-takter og en uimodståeligt smuk, filmisk ballade viser spændvidden af bandets store talent.

Særligt på netop denne tourne, har de med sig på scenen taget gæsteartist Lea Foxmanm med. Lea er et ungt sang stjerneskud fra København, der giver en ny dimension til bandets ellers instrumentale jazz.

LINE UP
Mathias Heise (keys, kromatisk mundharpe)
Mads Christiansen (guitar)
David Vang (bas)
Aksel Stadel Borum (trommer)
Gæsteartist Lea Foxman (Sang)