Køb årskort

Lucy Yeghiazaryan/Grant Stewart Kvartet

Bliv forført af jazzsangerinden Lucy Yeghiazaryans fortryllende, intime stemme og bliv henført til en af New Yorks jazzklubber, når hun sammen med saxofon-stjernen Grant Stewart og tre af Skandinaviens mest efterspurgte jazzmusikere indtager scenen i Tobaksgaarden.

Gruppen formidler på smukkeste vis jazztraditioner med et stærkt og aktuelt udtryk. Det bliver en jazzoplevelse du sent vil glemme, når de fem musikere optræder med jazz i verdensklasse!

Lucy Yeghiazaryan er en af tidens mest omtalte vokalister på New York’s jazzscene. Hun kombinerer den klassiske, elegante jazzstemme med en særlig intim kommunikation og kontakt med publikummet. Hendes repertoire består af jazzstandards, som resonerer med hendes egne livshistorie, samt egne kompositioner, der inviterer lyttere ind i hendes liv, som kun de bedste sangskrivere kan. Siden hun flyttede til New York i 2015, har hun udgivet 3 anmelderroste plader, turneret rundt Nordamerika og Europa med navne som Harold Mabern, Houston Person og Rodney Whitaker, og etableret sig som en af fremtidens store navne indenfor jazzmusik.

Grant Stewart har været en integreret del af den amerikanske jazzscene siden 1990. Han har været en fast figur på scenen i “Small’s Jazzklub” siden den blev etableret, og har indspillet og turneret med de største navne fra hans egen generation (bl.a Brad Mehldau, Bill Charlap, Peter Bernstein osv). Grant har altid været foretrukken saxonist blandt den ældre generation af jazzmusikere, og har været saxofonist i grupper ledt af bl.a. Jimmy Cobb, Harold Mabern, Curtis Fuller, Clark Terry, Etta Jones og Harry Connick. I New York optræder Stewart tit på Birdland, Lincoln Center, SMOKE, Jazz Standard og han har turneret verden rundt med forskellige ensembler. Grant har udgivet 16 plader som kapelmester, og er blevet nævnt i Downbeat Magazine’s Critic’s Poll 8 gange. Sidste gang Grant var i Danmark (2019), spillede de hele 7 udsolgte aftener på Jazzhus Montmartre.

Med på scenen er tre af Skandinaviens mest efterspurgt jazzmusikere. Magnus Hjorth (spiller med Marius Neset, Snorre Kirk, DR Big Band, m.fl), Graig Earle (spiller med Lars Jansson, Denzal Sinclaire, Niels Lan Doky, m.fl) og Cornelia Nilsson (spiller med Mathias Landæus, Kenny Barron, Seamus Blake), hvis fælles kendetegn er et stærkt, virtuost, og solidt understøttende sammenspil og dybt swingende time feel.