Køb årskort

Lis Wessberg: Yellow Map

Med trombonen som det toneangivende instrument i dybfølt leg med det elektroniske univers, fremstår Lis Wessbergs band Yellow Map ganske unikt.

Trombonisten Lis Wessberg udgav i efteråret 2021 det anmelderroste album Yellow Map på April Records. Det er musikken fra denne udgivelse bandet vil præsentere ved denne lejlighed. Musikerne i bandet af samme navn er håndplukket fra absolut øverste hylde i dansk jazz: Pianisten Steen Rasmussen, bassisten Lennart Ginman og trommeslageren Jeppe Gram. Alle kompositioner er Lis Wessbergs egne, skrevet til netop denne konstellation.

Yellow Map er et stilsikkert møde mellem det akustiske instrument og det elektroniske udtryk. Mødet udspiller sig i et forunderlig rum hvor både lys og mørke, inderlighed, glæde og eftertanke udfolder sig. Sammensmeltningen af de to universer, giver musikken et svævende, nutidigt og nærmest filmisk udtryk.

Wessberg har tydeligvis noget på hjerte, og oplevelser, hun gerne vil dele. Det mærkes i de sjælfulde kompositioner, i de harmonisk smukke arrangementer og i de nærmest drømmende improvisationer. At lytte til musikken er som at begive sig ud på en magisk togrejse gennem mytiske landskaber, fyldt med uberørt natur.

Lis Wessberg er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København i 1991 og har medvirket på mere en 50 udgivelser. Hun har spillet med hjemlige navne som Jan Kaspersen, Marilyn Mazur, Fredrik Lundin, Hanne Boel og mange flere. Lis Wessberg har desuden spillet og indspillet med internationale stjerner som Joyce Moreno, Bob Berg, Paulo Braga, Kid Creole & The Coconuts og Ernie Wilkins Almost Big Band feat. Randy Brecker.

LINE UP
LIS WESSBERG (trb)
STEEN RASMUSSEN (pia)
LENNART GINMAN (b)
JEPPE GRAM (tr)

Pressen skrev:

Jazz Special – December 2021
”Den mangeårige og alsidige erfaringsbaggrund synes at have fået Lis Wessberg til at destillere et udtryk, der koncentrerer sig om at sige det væsentlige. Ikke en tone for meget. Yellow Map er jazz til tiden og må høre til i feltet af årets stærkeste danske jazzudgivelser”

GAFFA – Oktober 2021
”Og en stor del af skønheden skyldes altså Lis Wessbergs visioner og hendes evne til at betvinge trombonen, når den er næsten helt stille og langsom – en ”yderposition”, som stiller særligt store krav til betvingeren.

Jazznyt v. Niels Overgaard – Oktober 2021
”Yellow Map hører til blandt årets helt store danske jazzudgivelser – Og får en kæmpe anbefaling herfra”