Køb årskort

Lennart Ginman feat. Maggie Björklund & Steen Rock

Lennart Ginman spiller med sin ny trio et fascinerende mix af præsentisk elektronisk musik og jazz. En idérig eksperimentel techno, som balancerer mellem rørende minimal romantik og smadrede brutale lydflader. Mellem højstemthed og jordnær minimalisme. Mellem elektroniske sequencere og den 200 år gamle kontrabas.

Trioens filmiske musik klinger, som de store emotioner føles: En ukonventionel musikalsk cocktail af indre drømmestøj, bittersød pop, mørkemusik og eskapisme. En improviseret musikalsk udforskning udenfor enhver antydning af genre. Men som altid i Lennart Ginmans egen musik er den melankolske, depraverede og romantiske ‘sound’ det altid tilstedeværende dna. Et dna som afspejler både Ginmans stærke finske rødder og hans danske opvækst. Tonen trækker tråde til Jan Johansson, Dubstep, Jean Sibelius og Björk.

Foruden Lennart Ginman på kontrabas og elektronik består trioen af Maggie Björklund på pedal Steel Guitar og Steen Rock på div. DJ & tromme-/beat samplere. Björklund og Rock er begge i særklasse eminente musikere, og begge har de gang på gang beriget og overrasket kræsne lyttere verden over med hver deres helt unikke skabertalent og deres mod til at sprænge musikkens grænser.

Musikken er 14 dugfriske og nyskrevne numre af Ginman. Kompositionerne føder musikalske ideer, som udvikler sig kollektivt og vokser frem i musikken mellem de 3 musikere, – måske som et lille repeteret og minimalistisk rytmisk mønster som over tid udvikler sig til et stærkt forrevet, manipuleret og abstrakt lydlandskab. Underlagt kompositionens egen logik vokser musikken frem, lader sig vende og dreje til nye klange og nye former og føjer sig naturligt til rækken af ukendte selvfølgeligheder. Overalt kan en melodistump bryde frem af disen, fange lytterens opmærksomhed og bære lytterens egne indre tekster og fantasier videre.

LINE UP
Lennart Ginman: Kontrabas og elektronik/keys
Maggie Björklund: Pedal Steel Guitar
Steen Rock: Beat engineer og DJ/Turntablist

(Foto: Kim Wendt)