Køb årskort

IREK GLYK & PIOTR MATUSIK

Tribute to Chick Corea & Gary Burton: Duoen IREK GLYK & PIOTR MATUSIK er måske ikke kendte navne i Danmark, men der er her tale om en fabelagtig duo fra Polen, som vi glæder os til at præsentere i Danmark for første gang.

Udover at være udøvende musiker på vibrafon og trommer, har IREK GLYK også et virke som komponist og arrangør. Siden barndommen har musikken været en betydelig del af hans liv. Han er uddannet på musikakademiet i Katowice og har efterfølgende været ansat ved det berømte Berklee College of Music i Boston.

IREK GLYK er ikke kun en fremragende vibrafonist og trommeslager, men også grundlægger og leder af familiebandet Glyk P.I.K Trio, som på det tidspunkt bestod af hans 14-årige søn Patryk Glyk på trommer og hans 11-årige datter Kinga Glyk på bas. De optrådte i mange klubber og festivaler i hele Polen. Mellem 2016 og 2018 var Irek Glyk trommeslager i Kinga Glyks band, som i en alder af bare 18 år blev et fænomen på de sociale medier – særligt med hendes version af Eric Claptons ‘Tears In Heaven’, der på meget kort tid nåede over 20 millioner visninger. Irek var Kinga’s manager og trommeslager i mange år. De rejste rundt i Europa og optrådte på store festivaler som Leverkusen, Jazz in Marciac og Jakarta-Java Jazz Festival i Indonesien.

Inspireret af Gary Burton og Chick Corea, er Irek Glyk i øjeblikket fokuseret på at præsentere den smukke instrumentkombination vibrafon og piano for et bredere publikum. Det gør han sammen med den fænomenal pianist og komponist PIOTR MATUSIK.

Når Piotr ikke spiller med Irek, spiller han med egen kvartet (Piotr Matusik Quartet) som har kastet sig over musikken af Chick Corea.  Kvartettens album “Tribute to Chick Corea” blev lyttet af selveste maestro Chick Corea, der kvitterede med et brev til Piotr hvori han takker og ønsker tillykke. 

Piotr Matusiks bemærkelsesværdige musikalske følsomhed og fænomenale teknik har ført til samarbejder med mange af verdens jazz-berømtheder. Endelig har Piotrs åbenlyse og strålende komponist-evner ført til flere priser og præmieringer, bl.a. førsteprisen i International Jazz Composition i Belgien (B-Jazz 2026)