Køb årskort

IDA NIELSEN

SELECTED BAS PLAYERS

IDA NIELSEN der holdt den funky bund for den legendariske kunstner PRINCE fra 2010 indtil dennes tragiske død i april 2016, kommer til Assens med THE FUNKBOTS.

Kort efter den første jamsession, kom hun med i hans band “The New Power Generation” og i 2013 blev hun også en del af power kvartetten “Prince & 3rdeyegirl”. Som medlem af 3rdeyegirl og NPG har hun turneret i hele verden, indspillet albums og optrådt i en lang række tv-shows.

Efter vennen og læremesterens PRINCEs død, vendte Ida hjem til Danmark i sommeren 2016 og tog fat på sin egen karriere og sin egen musik. Hun samlede et fantastisk band og drog på landevejen.

Hun har siden spillet 8 koncertturnéer I Danmark og turneret i det meste af verden. Både Kina,  Asien, Europa og USA har haft besøg. Hun har udgivet 3 cd’er. ”Turnitup” fra 2017, “Time 2 stop worrying” fra 2019 og “02022020” fra 2020

Hun har stødt og roligt bygget et stort publikum op som (igen) har fået øjnene op for denne charmerende, sprudlende kvinde som samtidig spiller den ondeste funk-bas. Det er ikke for meget sagt at hun her tilhører den absolutte verdenselite! Og hendes band starter festen op – og ser sig ikke tilbage!
Kan man lide PRINCE, kan man også lide IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS. Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er et hårdtslående høj-energi funk-show med solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl – og selvfølgelig masser af bas!

Ida Nielsen – bas og vokal
Kuku Agami – rap
Oliver Engqvist – guitar. kor
Phong Le – keys
David Haynes – trommer

SELECTED BASS PLAYERS 2024
Bassister er oftest musikkens oversete stjerner. Det er sjældent dem, der fylder mest på scenen eller idolplakaten. Til gengæld fylder de meget i musikken. Det er nemlig bassisterne, som får det hele til at hænge sammen. Sådan har det været før barokken!

Så langt vil vi ikke skrue tiden tilbage – men blot tage et tilbageblik på tiden omkring 1960’erne hvor flere danske bassister satte sit præg på både dansk og international jazz. Ikke mindst “The great Dane with the never ending name” Niels-Henning Ørsted Pedersens (NHØP), kan tilskrives som fader for den udvikling.

NHØP satte med sin teknik ny standard for et basspil der nærmest syntes uopnåelig for andre. Han var et musikalsk geni, en virtuos i verdensklasse og ikke mindst et dansk varemærke på alle de hotte spillesteder verden over – endda udnævnt som Verdens Bedste Bassist i 1970’erne.

Danmark har de efterfølgende år fostret mange dygtige bassister, som ligeledes har høstet international anerkendelse og dermed har været medvirkende til, at der i udlandet fortsat holdes øje og ører med danske bassister.

Under Vinterjazz 2024 reserverer vi to uger i kalenderen, hvor der fokuseres på nogle af tidens mest interessante bassister, som på hver sin måde har raffinerer, udfordrer og udvikler ny standarder for fremtidens bassister. Vi har udvalgt følgelgende:

Adam Ben Ezra (Israel)
Chris Minh Doky (Danmark)
Thomas Fonnesbæk (Danmark)
Kinga Glyk (Polen)
Lennart Ginman (Danmark)
Ida Nielsen (Danmark)