Køb årskort

Chris Minh Doky

SELECTED BASS PLAYERS

Den verdensberømte danske jazzbassist og komponist Chris Minh Doky, gæster igen Tobaksgaarden – denne gang med sin ny trio NOIR.

Med sin varme melodiske tone, spilleglæde og virtuositet er hans internationale popularitet igennem tre årtier kun vokset – og er idag, af mange betragtet som en af de helt store bas-ikoner på den internationale jazzscene. Med albummet “Noir” og sit nye band, forener Chris Minh Doky sin personlige, nordiske og akustiske storyteller-sound med hans elektriske og funky side kendt fra hans populære band “The Nomads”.

Ved denne koncert har Chris Minh Doky et stjerneband bestående af Poul Reimann (Thomas Helmig, Antonelli Orchestra) på klaver og keyboards samt Prince-trommerslageren David ‘Fingers’ Haynes.

Gå ikke glip af en sjælden og stor aften med Chris Minh Doky og hans stjerneband!

For første gang siden 2018, udgiver Chris Minh Doky et nyt soloalbum “Noir” i forbindelse med sin Danmarks- og Europaturne.

OM CHRIS MINH DOKY
Siden Chris Minh Doky som 6-årig begyndte at spille klaver, har musikken været en afgørende del af hans liv. Han skiftede senere til bas og flyttede i en ung alder til New York, hvor han uddannede sig og arbejde sammen verdensnavne som Mike Stern, John Scofield, Ryuichi Sakamoto og David Sanborn.

Som 51-årig kan Chris Minh Doky se tilbage på en imponerende og alsidig karriere, der bl.a. har budt på Grammy-nomineringer, en række internationale album (bl.a. på det legendariske Blue Note-label), medlemskab af jazzfunk-supergruppen The Electric Nomads, adskillige samarbejder med hans bror Niels Lan Doky, klassiske kompositioner og arbejde med den danske sangskat i trioen New Danish Jazz samt, samt modtager af ridderkorset.

OM SELECTED BASS PLAYERS 2024
Bassister er oftest musikkens oversete stjerner. Det er sjældent dem, der fylder mest på scenen eller idolplakaten. Til gengæld fylder de meget i musikken. Det er nemlig bassisterne, som får det hele til at hænge sammen. Sådan har det været før barokken!

Så langt vil vi ikke skrue tiden tilbage – men blot tage et tilbageblik på tiden omkring 1960’erne hvor flere danske bassister satte sit præg på både dansk og international jazz. Ikke mindst “The great Dane with the never ending name” Niels-Henning Ørsted Pedersens (NHØP), kan tilskrives som fader for den udvikling.

NHØP satte med sin teknik ny standard for et basspil der nærmest syntes uopnåelig for andre. Han var et musikalsk geni, en virtuos i verdensklasse og ikke mindst et dansk varemærke på alle de hotte spillesteder verden over – endda udnævnt som Verdens Bedste Bassist i 1970’erne.

Danmark har de efterfølgende år fostret mange dygtige bassister, som ligeledes har høstet international anerkendelse og dermed har været medvirkende til, at der i udlandet fortsat holdes øje og ører med danske bassister.

Under Vinterjazz 2024 reserverer vi to uger i kalenderen, hvor der fokuseres på nogle af tidens mest interessante bassister, som på hver sin måde har raffinerer, udfordrer og udvikler ny standarder for fremtidens bassister.

Adam Ben Ezra (Israel)
Chris Minh Doky (Danmark)
Thomas Fonnesbæk (Danmark)
Kinga Glyk (Polen)
Lennart Ginman (Danmark)
Ida Nielsen (Danmark)