Køb årskort

Bévort 3

Siden hun graduerede fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, har saxofonist Pernille Bévort skabt sig et ry for at være en meget efterspurgt og kreativ improvisator på den danske jazzscene. Hun er også blevet en af grundpillerne i flere større ensembler i både Danmark og Sverige. Her kan bl.a. nævnes det farverige 13-mands (M/K) ensemble Maluba Orchestra med Mazur, Lundin og Bai i front, samt det svenske Monday Night Big Band i Malmø.

På det seneste har Pernille Bévort fået en del international opmærksomhed fra udenlandske journalister, særligt med sin trio Bévort 3, ligesom hendes musik i stor udstrækning er kommet på flere store jazz-playlister på Spotify. Hendes album “On Fire”, inkl. den tilhørende single, rundede 1 mio. plays på Spotify for nylig.

Hendes trio Bévort 3 er blevet udtaget til at skulle spille på JazzDanmarks særlige Club Night scene ifm. Jazz A Head i Bremen den 30. april 2022. Og gruppens album “On Fire” var desuden nomineret til en Danish Music Awards Jazz i efteråret 2021 – som “Årets Udgivelse”.

Der er sidenhen klikket mange fine anmeldelser ind fra udlandet vedr. deres live-album Bévort 3 , som udkom i februar 2022.

Alexander Agrell 17. februar 2022, Sydsvenskan:

“Gentle and raw; melodic and pulsating. This applies to both the whole and to Pernille Bévort’s own playing on soprano and tenor saxophones, which covers the entire scale from muscular to soft and very beautiful.”

Ivan Rod, Gaffa den 18. februar 2022:

“Generelt emmer musikken på albummet af rutineret tyngde, ægte engagement og en let og forfriskende nysgerrig tilgang til kunsten som sådan. Musikken er rundet af en særegen rå kraft og glæde. Og giver af samme grund mindelser om liveindspilninger af koryfæer som Sonny Rollins og John Coltrane.”

“Men vigtigst af alt: Hun har noget på hjerte. Der er en autenticitet og en åbenlyst afklaret ro over Bévorts materiale og dets forløsning i disse år. I sig selv en gave for os andre.”

Pernille Bévort er lydhørt akkompagneret af bassist Morten Ankarfeldt og trommeslager Espen Laub von Lillienskjold i musik som er proppet med personligt, intenst spil; og hvor man hører musikerne fange øjeblikket med stort nærvær.