Café Biograf Spillested

KR. 150 / 110 + GEBYR

Køb billet

VAEV

Hvad sker der, når traditionel folk møder elektronisk musik?

lør 5 sep 2020 kl. 20:30

VAEV er et enestående mix af den traditionelle folkemusik og den nyeste elektroniske musik.

Rigspillemanden Poul Lendal lægger den traditionelle og nyskrevne musik i David Mondrups trygge elektroniske favn, og vupti: Ny musik opstår – samtidig med at tilhørerne får den fineste fornemmelse af, hvad folkemusik er for en størrelse. Alle tre medlemmer synger – med Poul Lendal og Mia Guldhammer i front.

Marius Nielsen lægger så et levende billedlag oveni sangene og musikken, og han er speciel, idet han skaber faste forløb, og så kan han ‘jamme’ med sine billeder – akkurat som i musikken og sangene…

Poul Lendal er dansk rigsspillemand (som er den højeste udmærkelse, man kan få som dansk spillemand) fra 2014. (Googl gerne ‘Danmarks Rigsspilemænd’). Han har turneret med ’Lang Linken’ og ’Harpens Kraft’ over store dele af verden gennem snart 50 år. Han har undervist på musikkonservatoriet i Odense, hvor han var med til at starte landets førtste konservatorieuddannelse i folkemusik. Han spiller ved siden af ’Vaev’ i duo med Carl Erik Lundgaard.

Instrumenter: Violin, jødeharpe, rummelpot, seljefløjte, skeer m.v.

David Mondrup er lærer i elektronisk musik på ’Engelsholm Højskole. Han spiller desuden med ’Mallebrok’. David er uddannet rytmisk musiker fra konservatoriet i Århus, hvor han nu selv underviser, og han er en af pionererne i landet, når det kommer til at kombinere de elektroniske værktøjer med traditionel folkemusik.

Instrumenter: Laptop, indisk orgel, harmonika, melodica, flygel m.v.

Sangerinden hedder Mia Guldhammer. Mia synger ved siden af hos ‘Virelai’, ‘Mallebrok’ og i duo med Morten Alfred Høirup. Desuden arbejder hun i et stort projekt sammen med bretonske og svemske folkemusikere.

Marius Nielsen er lærer i audivisuel kunst og VJing på Engelsholm Højskole.

LINE UP

Poul Lendal, Violin, jødeharpe, rummelpot, seljefløjte, skeer m.v.
David Mondrup, Laptop, indisk orgel, harmonika, melodica, flygel
Mia Guldhammer, vocal
Marius Nielsen, VJ