Café Biograf Spillested

KR. 150 / 100 + GEBYR

-

VAEV feat. Hans Mydtskov

folkemusik vs techno vs jazz

lør 15 jan 2022 kl. 20:00

Hvad sker der, når man sætter strøm på Dalarhästen? ’Vaev’ er et enestående mix af den traditionelle folkemusik og den nyeste elektroniske musik, dertil kan lægges elementer fra den frie jazz og techno.

Rigspillemanden Poul Lendal lægger den traditionelle og nyskrevne musik i David Mondrups trygge elektroniske favn, og vupti: Ny musik opstår – samtidig med at tilhørerne får den fineste fornemmelse af, hvad folkemusik er for en størrelse.

Poul Lendal er dansk rigsspillemand, som er den højeste udmærkelse, man kan få som dansk spillemand. (Tjek gerne Google  ‘Danmarks Rigsspilemænd’). Poul har turneret med ’Lang Linken’ og ’Harpens Kraft’ over store dele af verden gennem snart 50 år. Han har undervist på musikkonservatoriet i Odense, hvor han var med til at starte landets førtste konservatorieuddannelse i folkemusik. Han spiller ved siden af ’Vaev’ i duo med Carl Erik Lundgaard.

Pouls instrumenter er: Violin, jødeharpe, rummelpot, seljefløjte, skeer m.v.

David Mondrup er lærer i elektronisk musik på ’Engelsholm Højskole. Han spiller desuden med ’Mallebrok’. David er uddannet rytmisk musiker fra konservatoriet i Århus, hvor han nu selv underviser, og han er en af pionererne i landet, når det kommer til at kombinere de elektroniske værktøjer med traditionel folkemusik.

Davids instrumenter er: Laptop, indisk orgel, harmonika, melodica, flygel m.v.

Denne aften er ‘Vaev’ suppleret med den eminente saxofonist Hans Mydtskov. Hans underviser på Syddansk Musikkonservatorium, og han spiller i grupper som ‘Blues Brothers Souvenir Show’, ‘Superfly’, ‘Winston Smith’, ‘Tip Toe Bigband’ og ‘Nordens Tone’ m.m.m.