Café Biograf Spillested

KR. 300 / 250 + GEBYR

Køb billet

SPYRO GYRA (US)

fre 28 okt 2022 kl. 20:30

Spyro Gyra ser frem til 2021 og viser ingen tegn på træthed!

I løbet af de sidste 40 år har Spyro Gyra optrådt i over 5.000 shows, udgivet 31 album og solgt over ti millioner albums. Deres sidste studieudgivelse ‘The Rhinebeck Sessions’, blev skrevet og indspillet over tre dage.

Bandleder Jay Beckenstein blev født i Brooklyn (NY) og voksede op med at lytte til musikken fra Louis Armstrong, Charlie Parker, Sonny Rollins og Dizzy Gillespie. Han begyndte at spille saxofon i en alder af syv. Beckenstein kom på universitetet i Buffalo og startede som biologistuderende, men skiftede karriere til musiker.

‘Ikke mange mennesker ved det, men Buffalo var som en mini-Chicago dengang med en rygende blues, soul, jazz, endda en rockabilly scene’, fortæller Beckenstein.

Spyro Gyra, blev egentlig dannet her hvor Jay Beckenstein, sammen med en medstuderende; Jeremy Wall først blev kendt som ‘Tuesday Night Jazz Jams’. Et forum hvor Beckenstein og Wall var jamsession ledere for forskellige besætninger. Tirsdag var tilfældigvis aftenen, hvor de fleste musikere ikke spillede andre koncerter, så derfor sad mange dygtige musikere ind i bandet. Omkring dette tidspunkt begyndte en ung keyboardspiller ved navn Tom Schuman at sidde ind, da han kun var seksten år gammel. Denne unge mand er stadig medlem den dag i dag.

I sine tidligste dage hentede Spyro Gyra deres inspiration fra Weather Report og Return to Forever: ‘Jeg tænkte aldrig kommercielt. Jeg troede bare, de var det næste skridt i udviklingen af ​​jazz, og at vi ville være en del af det’, siger Beckenstein.

De første par år var bandet en dynamisk live band med forskellige session musikere, blandet med studie optagelser og album udgivelser, indspillet i med de bedste sessionsmusikere i New York. I 1983 besluttede Beckenstein at gøre albummet til de bandmedlemmer, han delte scenen med, nat efter aften, suppleret med lejlighedsvise gæster.

LINE UP
Jay Beckenstein, sax
Tom Schuman, keys
Scott Ambush, bas
Julio Fernandez, guitar
Lionel Cordew, trommer.

NY DATO

Desværre må amerikanske Spyro Gyra udsætte deres planlagte Europa-turné i 2021. Der er stadig restriktioner for ind- og udrejse til og fra USA til forskellige destinationer i Europa, og det sammenholdt med diverse krav om isolation ved rejser, umuliggør desværre amerikanske Spyro Gyra i at gennemføre deres turné i 2021.

Alle planlagte koncerter flyttes derfor til 2022, hvor det er lykkedes Tobaksgaarden at få en ny aftale, nemlig fredag 28. oktober 2022.