Café Biograf Spillested

KR. 260 / 220 + GEBYR

Køb billet

SØREN SKO & BENJAMIN KOPPEL

THE NAT KING COLE PROJECT

lør 10 mar 2018 kl. 21:00

Når to af dansk musiklivs største profiler slår pjalterne sammen om deres fælles passion for jazzcrooner no. 1 Nat King Coles musik, kan det ikke gå galt.

Den danske sanger Søren Sko har – lige siden den efterhånden legendariske duo Sko & Torp debuterede i 1989 – været en uundværlig bestanddel af den danske musikscene, centralt placeret som en af landets fineste sangere.

Saxofonisten Benjamin Koppel udgav sin debutplade som bare 18-årig i 1993, har siden spillet med alle de største internationale jazzstjerner, udgivet knap 50 plader i eget navn og modtaget et hav af priser og hædersbevisninger.

Og sammen har de to – med hjælp fra tre af Nordens fineste jazzmusikere – givet deres helt eget hjertevarme, ærlige og medrivende bud på en stribe af de sange, som jazzhistoriens mest soulfulde crooner, Nat King Cole havde på sit repertoire.

Søren og Benjamin har nøje udvalgt klassikerne – og er ganske bevidst gået uden om nogle de måske allermest oplagte, allermest fortærskede. Resultatet er ganske enestående, med Sørens rå og upolerede rockstemme og Benjamins melodiske overskudssaxofon i centrum.

De to stjernesolister bliver akkompagneret af den islandske pianist Eythor Gunnarsson, ankermand i det legendariske fusionsband Mezzoforte, den danske verdensbassist Jesper Bodilsen kendt fra topjazzsammenhænge som Ed Thigpen og Joe Lovano, og en af Danmarks bedste jazztrommeslagere, Morten Lund.

Resultatet er en vidunderligt indbydende plade, med ro på, et skævt smil og fuld af flirt. En jazzplade der rammer lige så bredt og folkeligt, som den kan måle sig på den internationale jazzscene.

SØREN SKO – vokal
BENJAMIN KOPPEL – altsaxofon
EYTHOR GUNNARSSON – piano
JESPER BODILSEN – kontrabas
MORTEN LUND – trommer