Café Biograf Spillested

KR. 220 / 170 (Årskort)

Køb billet

Rasmus Nøhr Band

SUPPORT: Trine Therkelsen

fre 3 maj 2019 kl. 21:00

Efter fem års albumpause udgav Rasmus Nøhr i efteråret 2018 albummet ”Monas Butik”, der med sin hverdagsrealisme undersøger og udforsker nærværet mellem mennesker og bylivet. Den 3. maj kan sangene fra Monas Butik, samt andre sang-perler fra Nøhrs karriere, opleves live på Tobaksgaarden.

Rasmus Nøhr debuterede i 2004 med det selvbetitlede album ”Rasmus Nøhr”, og siden da har han begejstret det danske musikpublikum med yderligere 5 albums med direkte og ukomplicerede sange om hverdagen. Det seneste album, ”Monas Butik”, blev udgivet i efteråret 2018, og det er en skøn blanding af sange fra ”Monas Butik”, og de velkendte tidligere albums, som Nøhr spiller til maj-koncerten på Tobaksgaarden.

Sangene fra Monas Butik fortæller små dagligdagsanekdoter om nærvær og relationerne mellem mennesker i byen, som bliver leveret med Nøhrs charmerende troubadour-facon, der både er indlevende og folkelig. Nøhrs kompositioner har på ”Monas Butik” fået et drys afdæmpet 80’er funk, der overordnet skaber en positiv, up-beat og behagelig stemning på de ti sange. Nøhrs vokal er som altid uprætentiøs og der ligges vægt på den gode melodi og formidlingen af dialogen mellem musik og sangtekst.

Nøhr har gennem sin karriere slået sit navn fast som en af de mest interessante musikalske historiefortællere, der med et moderne udtryk ligger sig solidt i slipstrømmen på den danske gademusikant- og visetradition, hvilket indtil videre er blevet anderkendt med 2 guldplader, 1 platinplade samt solide placeringer på de danske hitlister. Ligeledes har Nøhr gennem de senere år deltaget i diverse tv-programmer, bl.a. TV-2 programmerne ”Toppen af Poppen” og ”Vild med dans”, der bragte Nøhr ud i endnu flere af de danske hjems stuer.    

Til koncerten på Tobaksgaarden får Nøhr selskab af en ny og dynamisk bandkonstellation, der kompletterer Nøhrs vokal og guitar med en legelysten og engageret lyd. Bandet består af Jan Lysdahl, Rune Harder Olesen, Dan Hemmer, Søren Vestergaard, Hannibal Gustafsson, Rune Nissen- Petersen, Louise Norby, Annekei Stjerne og Christoffer Stjerne, der alle har medvirket på indspilningen af ”Monas Butik”.

En rigtig forårskoncert, hvor der er plads til at hygge sig i selskab med Nøhr og bandet, samt at høre sangene fra ”Monas Butik” opført med de musikere, som indspillede pladen. Og så skal der nok blive rig mulighed for at genhøre nogen af Nøhrs elskede og populære sange fra den tidligere karriere.