Café Biograf Spillested

KR. 230 / 180 + GEBYR

Køb billet

PLIGTEN KALDER

Support: Laura Illeborg

lør 21 apr 2018 kl. 21:00

De har gæstet Tobaksgarden flere gange:

Torben Steno der bestyrer orglets omdrejningshastighed (og dermed også tonearten) og øvrige tangenter med hård hånd.

Johan Olsen som er tristesse-troubadouren med velkendt magtfuld vokal og ekstra godt grus i ganen.

Peter Jessen på hæsblæsende klarinet/mezzosopran-sax er det virtuost omfavnende imellem de to andre flaksende mandesjæle. (Hans spil er i øvrigt det hele værd i sig selv)

Bunden lægges solidt af geniet fra Glamsbjerg, kontrabassisten, pianisten m.m. Søren Mikkelsen.

Pligten Kalder ligner heldigvis ikke ret meget andet på den danske scene. De er kendt for at skabe magiske øjeblikke og komiske øjeblikke – ikke mindst mellem de triste sange. Her får Steno og Olsen sig som regel en anekdotisk snak om alt eller intet, mens Peter bevarer roen for alle. 

 

Muntert, melankolsk, komisk tristesse er nogen af de ord, der ofte bliver hæftet på Pligten Kalders koncerter, hvor virtuose Peter Jessens klarinet og saxofon sammen med Søren Mikkelsens kontrabas har udvidet orkestrets musikalske råderum.

Som noget nyt arbejder Pligten Kalder også på at tilfredsstille en stigende efterspørgsel på merchandise. Der er planer om salg af T-shirts og udviklingen af et “Pligten Kalder” haveurinal er på tegnebrættet.

ENDELIG
Pligten Kalder varsler nyt album inden jul!
“Længst muligt i eget hjem” er arbejdstitlen på Pligten Kalders kommende album, der kun udkommer på vinyl. En side med studieversioner af nye sange og en side med livesekvenser fra et par muntre forårsaftener på Musikhuset Dexter i Odense.

Siden “Du skulle have været der i går” har orkestret fået tilgang af producer og bassist, Søren Mikkelsen, der også sidder bag knapperne på det nye album.

Flere af de nye sange som f.eks “Toves Galleri”, “Rotten” og “Havde jeg dine vinger” har allerede vist sig at være stærke nok til at dæmpe gemytterne ved de lige lovligt muntre koncerter, hvor Johan Olsen og Torben Steno ofte fortaber sig i verbale opgør om Pligten Kalders manglende kommercielle succes og deres meget forskellige forhold til dyr. Det høres tydeligt på det nye albums liveside, som kun kan høres ved at købe pladen. De studie-indspillede sange bliver dog også tilgængelige via de gængse streamingtjenester.