Café Biograf Spillested

KR. 200 / 150 + GEBYR

Køb billet

PER VERS

Knust Kunst Tour

fre 26 apr 2019 kl. 21:00

Rapperen, ordsmeden, hip-hop troldmanden, musikeren og lyrikeren Per Vers har med koncept-albummet KNUST KUNST begået en geni-streg, der fremviser dansksproget rap fra sin mest begavede og velartikulerede side, som kan høres på Tobaksgaarden fredag d. 26, april kl. 21.00

Konceptet bag pladen Knust Kunst er, at Per har gravet 12 gamle danske vinylplader frem fra den danske sangskats gemmer, som er blevet ombearbejdet til helt nye sange med ny musik og lyrik, men hvor de oprindelige sange stadig indgår som samples og som en del af den musikalske struktur. Blandt andet har Benny Holst, Jomfru Ane Band, en ung Anisette Koppel og Dan Turéll & Sølvstjernerne fået en tur i sampleren, hvilket der er kommet et sæt rigtig interessante numre ud af, der passer perfekt til Per Vers ordlegende danske tekster.

Tekstligt er Per Vers en helt unik lyriker, som har ydet et stort bidrag til at give en klar og artikuleret stemme til dansk rap ved at indarbejdet det danske sprogs talemåder, udtryk og kultur. Og så er vi langt fjernet fra gangster-attituder, fjollet bling og unødvendig vulgaritet, som i stedet er blevet erstattet af dansk selvironi, refleksion og begavede sproglege. I den forstand er Per Vers et musikalsk og lyrisk bekendtskab, som man ikke bør gå glip af – også selvom man måske ikke er den store ynder af rap i almenhed.

Per Vers blev i 90’erne kendt for sin evne til at free-style rappe (lyrisk improvisation), og vandt som blot 17-årig den landsdækkende rap-batte ”Årets Rapper”, og efterfølgende MC Fight Night hel tre gange.  I 2005 udgav Per solo-debutalbummet ”Vers 1.0” (bl.a. med den velkendte hyldest til sort kaffe, Black Power), hvor det musikalske og lyriske udtryk blev yderligere raffineret, og siden er det blevet til hele syv albums fra Pers hånd. Og så er der selvfølgelig alle de andre interessante projekter, som Per har deltaget i: teateropsætninger, optrådt for Dronning Magrethe til majestætens 75-års fødselsdags-festivitas, og som initiativtager til albummet Rødder, hvor danske rappere satte musik til klassiske danske digte. Og netop det udogmatiske arbejde med det danske sprog har kastet yderligere anderkendelse af sig, bl.a Spoken Word Prisen, Dan Turèll Medaljen og Modersmål-Prisen.

Til Knust Kunst koncerten har Per Vers ligeledes solid musikalsk opbakning fra et hold af garvede kræfter fra det danske musikliv. TURKMAN SOULJAH styrer behændigt pladespillere, piano, keyboards og effekter. Elegante AYOE ANGELICA leverer en jazzet og indsmigrende vokal, der perfekt kontrastere Pers direkte rap. Multikunstneren ZAKI YOUSSEF bidrager ligeledes med rap og vokal, når han ikke håndtere guitar og trommemaskine.  

Knust Kunst er blevet vel taget imod af både anmelderne og publikum, og er en helt enestående rap-oplevelse og odysse gennem samplinger af glemte juveler fra den danske sangskat.