Café Biograf Spillested

Kr. 180/ 130 + gebyr

Køb billet

Nive & The Deer Children

PRISBELØNNET INUOIT INDIE

lør 26 aug 2017 kl. 21:00

Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde / sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet – især i USA og Canada.

Nive Nielsen blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Instrumenteringen på live koncerterne er ukulele-guitar, sav, trommer, keys, bas, akk guitar, horn, evt. cello, melodika og klokkespil – eller “glockenspil”, som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live oplevelse.

Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Hun spillede sin aller første koncert (nogensinde!) for Dronning Margrethe live på landsdækkende TV! Og hun har vundet en IMA independant music award i USA.

Inuit-indie med styrke, åbenhed og sne-musik! Og seneste album release i Danmark var d. 1. februar 2016.

Stjernedrysprismodtageren Nive Nielsens 2. nye album ‘Feet First’ byder på noget så unikt som grønlandsk indie americana folk med eventyrlige tekster tilført ukulele-guitar!

Nive Nielsen (Grønland) udgav i 2012 sit debutalbum ‘Nive Sings!’. Albummet er produceret af engelske John Parish, der bl.a. er kendt fra sit mangeårige samarbejde med PJ Harvey. Samme år modtog Nive Nielsen også Kronprinsparrets Stjernedryspris.

I sin motiveringstale sagde H.K.H. Kronprinsen:

“Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde/sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada. Nive Nielsen blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd.

Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed.

Vi håber, at stjernedrysprisen vil inspirere Nive Nielsen til nye musikalske landevindinger. Tillykke!”