Café Biograf Spillested

KR. 160 / 120 + GEBYR

Køb billet

Niclas Knudsen & Alt er Ego

lør 11 maj 2019 kl. 21:00

Den uforlignelige danske guitarrist Niclas Knudsen har med projektet ”Alt er ego” frembragt endnu en musikalsk lækkerbisken fra sin musikalske heksekedel, hvor rock, jazz, blues, afrobeat og ragaer blandes til et dynamisk og legelystent hele, der nærmest undsiger sig beskrivelse. Til ”Alt er ego” koncerten på Tobaksgaarden d. 11. Maj kl. 21.00 kan man desuden få lov til at opleve Niclas Knudsen i rollen som både sanger og sangskriver – uden det er på bekostning af det helt ekstraordinære guitarspil, som Knudsen er kendt for.

Du kender ham sikkert som guitaristen i den danske trio ”Ibrahim Electric”, hvor Niclas sammen med Stefan Pasborg og Jeppe Tuxen siden 2003 har udgivet den ene fantastiske skive efter den anden, som har henrykket både publikum og anmeldere. Men Niclas er meget mere end kun Ibrahim Electric; i løbet af sin karriere har Knudsen slået sine folder indenfor jazzen (med bl.a. Adam Nussbaum, John Tchicai, David Liebman, Ray Anderson og Billy Preston), undervist på det københavnske musikkonservatorium, og udgivet fire albums som solist og bandleder – for blot at nævne et par få nedslag.

Med ”Alt er ego” begiver Knudsen sig ud i sangskrivning og sang, hvilket er en interessant oplevelse, da det meste af Knudsens musik tidligere har haft et overvejende instrumentalt fokus og sjældent benyttet sig af vokal. Inklusionen af vokal betyder dog heldigvis ikke, at der er indgået kompromisser med den instrumentale del af musikken. Knudsens eklektiske musikalske smeltedigel er fuldt ud intakt i ”Alt er Ego” projektet, som indeholder inspirationer fra så forskellige musikalske genre som nordisk folk, americana, afrobeat, og indiske raga’er, der sammenstilles i et musikalsk lydbillede, som er helt unikt og særegent for Niclas musik og guitarspil.

I ”Alt er ego” omgives Knudsen af et hold af meget kompetente musikere, der tæller Dan Hemmer på keyboard, Jakob Falgen på bas og Mads Andersen på trommer, som til sammen udgør et swingende og energisk hele, der kyndigt leverer med- og modspil til Knudsens næsten overnaturlige guitarspil.

Mest imponerende af alt, så formår Knudsen og bandet, på trods af musikkens eksperimenterende karakter, at levere en ufattelig lytte-taknemmelig og feststemt koncert, der ikke forudsætter at man kan læse noder for at nyde aftenens musik.