Café Biograf Spillested

KR. 100 / 50 + gebyr

Køb billet

New Organ Trio meets Pernille Bévort

4 Enestående Jazzaftener

tors 27 jul 2017 kl. 20:30

I begyndelsen af 2016 dannede Henrik Sørensen, Anders Senderovitz og Casper Tovgaard Christensen NEW ORGAN TRIO.

Trioen er en klassisk orgeltrio med Hammond-orglet som omdrejningspunkt. I 1956 samlede Jimmy Smith verdens første orgeltrio og dermed var den elektriske jazz en realitet. I de 60 år der er gået siden siden 1956 har orgeltrio-konstellationen været udgangspunkt for adskillige saxofonisters valg af akkompagnement. Her kan nævnes Lou Donaldson, Sonny Stitt, Stanley Turrentine, Stan Getz, Michael Brecker o.m.a.

NEW ORGAN TRIO har i 2017 indgået et samarbejde med Tobaksgaarden om en række sommerkoncerter med fire danske saxofonister.  Christina von Bülow har med sin alt-saxofon fortryllet sit publikum i snart 30 år. Hendes lyriske og melodiske spil er altid en fornøjelse. Pernille Bévort er anden af vores stærke saxofonister. Hende energiske og fantasifulde spil fanger alle der lytter til hende. Nicolai Schultz er til daglig lead saxofonist i DR Bigbandet. Her får han lov at være solist og imponerer altid med sit virtuose og sprudlende spil både på altsaxofon og tværfløjte. Sidst, men ikke mindst, får trioen besøg af Paul Harrison der har sine musikalske rødder dybt plantet i swing og New Orleans traditionen. Hans spil på tenorsaxofon og klarinet er mageløst.

Der er hermed lagt op til fire enestående jazzaftener i Cafe Tobaksgaardens fire torsdage fra den 20. juli til og med 10. august.