Café Biograf Spillested

KR. 150/110 + GEBYR

Køb billet

Morten Schantz Trio

DYNASTI

tors 3 feb 2022 kl. 20:00

Morten Schantz har turneret i det meste af verden siden sit gennembrud med JazzKamikaze i 2005 og har høstet stor international anerkendelse med sine soloplader, senest sit originale elektro/ fusionsorkester, Godspeed.

Der er dog noget helt særegent over Schantz’ akustiske trio med to af dansk jazz fineste musikere: Janus Templeton og Morten Ankarfeldt. Disse tre musikere har i snart 15 år forfinet deres unikke sammenspil, som ofte nærmer sig telepati, hvilket har bragt dem langt ud over landets grænser.

Trioen udgiver i 2021 en helt ny plade med titlen “Dynasty”, som emmer af Schantz’ kompositoriske evne til at blande genrene sammen til en særegen lyd ikke mindst i hænderne på Ankarfeldt og Templeton.

Trioen har tidligere udgivet to plader, som bl.a. har kastet DMA Jazz-nomineringer af sig, herunder “Årets Komponist” for udgivelsen “Unicorn”, som var en eventyrlig rejse på de vestafrikanske sletter og ind i de arabiske medinaer.

I 2011 udgav trioen debuten, ”Conveyance”, som satte trioen på landkortet med deres cross-over mellem jazz, klassisk og popmusik. Begge plader har bl.a. været populære på DR’s P8 Jazz radiokanal.

Morten Schantz – piano
Morten Ankarfeldt – kontrabas
Janus Templeton – trommer

 

PRESSEN SKREV

“Telepatisk sammenspil– løfter gruppen op i helt exceptionelle højder … en gruppe, der hvilke skiller sig ud”
JAZZWISE (UK)

“Dansk jazz har med Morten Schantz fået et navn af international klasse”
POLITIKEN (DK)

”Albummet er uhyre vellykket, formfuldendt og vedkommende.”
GAFFA (DK)

“Schantz evner at skabe så spændende en dramaturgi, som o1e får musikken )l at eksplodere og udfolde sig i melodiske hooks så grandiost, at de kunne gøre sig på et stadium. Godspeed er det tæJeste sofis)keret jazzfusion kommer på ren popmusik”
ALL ABOUT JAZZ (US)

“Morten Schantz er et navn, vi kommer til at høre meget til på den europæiske jazz scene i mange år frem”
THE GUARDIAN (UK