Café Biograf Spillested

KR. 270 / 220 + GEBYR

Køb billet

MIKE STERN TRIO

FEAT. Chris Minh Doky & Jonas Johansen

fre 29 mar 2019 kl. 21:00

Sidste gang Mike Stern Trio spillede på Tobaksgaarden var i marts 2016 – en fantastisk koncert med en totalt fyldt sal i Tobaksgaarden.

Mike Stern er født i 1953 og anses for at være en af sin generations største og mest indflydelsesrige guitarister. I samme liga som ikonerne Pat Metheny, Bill Frisell og John Scofield. Den amerikanske jazzguitarist spillede i nogle år sammen med Blood, Sweat & Tears og fik sit gennembrud i sit samarbejde med Miles Davis i årene 1981 til 1983 og igen i 1985. Her blev han kendt for en helt ny og dybt innovativ spillestil, som var en unik blanding af elementer fra bebop, blues og rock. Mike Stern har derudover skabt sig en betydelig solokarriere med 17 albums, hvor seks af dem har været nomineret til GRAMMY® Awards.

I 2016 var han ude for en ulykke, som forårsagede knoglebrud i begge skuldre, men han er i fulde omdrejninger igen. Under genoptræningsforløbet fik han blandt andet tiden til at gå med at transskribere soloer af John Coltrane og Herbie Hancock. Guitaristen er også kendt for sit tætte samarbejde med navne som Jaco Pastorius, David Sanborn, Brecker Brothers, Steps Ahead, Yellowjackets og en lang række prominente solister som han har indspillet og turneret med.

Mike Stern Trio tæller den danske bassist, komponist og producer Chris Minh Doky, der er uddannet i New York og fik sit gennembrud netop i et samarbejde med Mike Stern. Chris Minh Doky er især kendt for sit varme og melodiske spil på både el- og akustisk bas.

Trioens trommeslager er Jonas Johansen, som blandt andet er kendt for sit samarbejde med Oscar Peterson og NHØP. Jonas har været musiker i 35 år og medvirket på 180 albums.

 

BILLETTER

FORSALG: KR. 270 / 220 + GEBYR
DØRSALG: KR. 295 / 245 + GEBYR