Café Biograf Spillested

KR. 150 / 110 + GEBYR

Køb billet

MC HANSEN

Prisvindende singer-songwriter og fortællingernes mester


fre 9 apr 2021 kl. 20:00

Glæd dig til en aften i selskab med med prisvindende singer-songwriter og fortællingernes mester
M.C. Hansen hans faste makker, Jacob Chano.

Det er de gode historier med finurlige detaljer og storhed i det små, der er i fokus, når den M.C. Hansen går på scenen. Den garvede sangskriver, sanger og guitarist gennem snart 20 år skrevet og sunget på engelsk, men på hans seneste udspil Alter Ego Ego Alter folder fortællinger fra blandt andet hans hjemegn Jungshoved sig ud på dansk.

Albummet udkommer også som et lille oplag af ægte mixed tapes med håndskrevne liner notes – i 90’er-ungdomsnostalgiens navn. Mellem numrene på båndene M.C. fortæller nogle af de historier, han plejer at knytte til sangene, når han optræder live.
Sprudlende fortælleglæde og arven fra Bob Dylan

M.C. Hansen har vundet flere priser – blandt andet blev han Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk 2017. Når han går på scenen med sin guitar og sin faste makker Jacob Chano på harmonium og klaver, er nøgleordet nærvær.

Den musikalske inspiration spænder fra amerikansk folk- og countrymusik til dansk historiefortælling a lá Benny Andersen. Fra Woody Guthrie, Bob Dylan og Townes Van Zandt til Ulf Lundell og Allan Olsen. På Niels Hausgaardsk manér leverer M.C. Hansen alle sine historier med lige dele fortællelyst og humor.

Der er historien om M.C. Hansens morfar, der var postbud på den samme postrute i 42 år og døde midt i en sætning under sin guldbryllupstale til sin kone. Eller den om hans hustru Carina, som han mødte som 16-årig i 76’eren mellem Faxe Ladeplads og Næstved. Der er historien om terrorangrebet på Krudttønden i 2015. Eller den om Balle-Lars, der i 1858 skød og dræbte en enke i Præstø og blev hovedperson i Danmarks næstsidste offentlige henrettelse. Og den om den spæde unge kærlighed, som man kan møde på en villavej.

M.C. Hansens univers er befolket med drømmere og lokale originaler fra hjemegnen Jungshoved i Præstø Fjord. Med par, der længes efter forældreskabet. Katte, der bliver kørt over ved købmand Flemmings butik. Og gammeldags mænd, der har svært ved det med følelserne og ikke kan fordrage nymodens fænomener som kerner i brødet.
Gendigter sit sangkatalog på dansk


Det er igennem historierne, M.C. Hansen ser publikum på den anden side af scenekanten i øjnene. Det handler om at bringe historierne så tæt på publikum som muligt. Det er derfor, han nu er begyndt både at gendigte sine engelske sange på dansk og skrive nye på sit modersmål. 


“Afstanden mellem mig og publikum må gerne være så lille, som muligt. Og det er gået op for mig, at selvom de fleste i Danmark jo er gode til engelsk, er der stadig en sprogbarriere. Den ambition, jeg selv har med historien, er den samme, uanset hvilket sprog jeg synger på. Det er også derfor, jeg har sunget på engelsk i så mange år. Men særligt efter at jeg er begyndt at skrive på dansk, har jeg oplevet, at der er meget mere, der trænger igennem og rammer folk dybere, når jeg synger på deres modersmål. Det er en af de sidste barrierer, som jeg gerne vil bryde ned.”

OM M.C. HANSEN
 

M.C. Hansen med det borgerlige navn Mads Christen Hansen er en prisvindende dansk singer-songwriter, der færdes lige hjemmevant på sin hjemegn Jungshoved ved Præstø Fjord og som turnerende musiker på landevejene i USA, Canada og Europa. 


Han har spillet og skrevet musik, siden han var 18 år.

Ud over at indgå i talrige musikalske samarbejder har M.C. Hansen udgivet seks album i eget navn:

With Any Luck (2017)

From Whitehorse to the Crow’s Nest (2016)

Live at the Brewery (2013)

3 (2011)

Pariah (2009)

Bogrough Junction (2003)

M.C. Hansen blev i 2017 udnævnt til Årets Sangskriver ved Danish Music Awards Folk. 

Han blev årets musikalske iværksætter i 2018, og komponistforeningen Danske Populærautorer tildelte ham deres 2018 Påskønnelseslegat.

Den 25. maj udkommer hans syvende album ‘alter ego ego alter’ – hans første på dansk.

 

SUPPORT
Niels Borup og Martin Otto kommer med nye og gamle numre i deres velkendte folk/songwriter stil, som alle er skrevet af Niels. Man kan dog forvente lidt nytænkning i selve leveringen af numrene. Så kom og se og få et godt oplæg til MC Hansen – og i det hele taget en god aften!