Café Biograf Spillested

KR. 325 / 300 + GEBYR

Køb billet

MARIE KEY

lør 6 okt 2018 kl. 21:00

Marie Key er aktuel med sit fjerde solo album, der bærer titlen “Giganter” – til oktober rammer hun Tobaksgaarden i Assens, hvor hun spillede første gang for snart 10 år siden.

Efter et par hektiske år tog Marie en form for orlov, hvor hun læste bøger og hørte en masse radio interviews. Uden helt at være klar over det, ledte hun efter en vej frem oven på nogle år med en del opmærksomhed og høj fart. Ved at lytte til sine forbilleders fortællinger fandt hun svar på nogle af de spørgsmål, som de sidste par år havde sig sat i hendes hoved. Hvad vil det sige at stille sig frem? Hvad har det af omkostninger?

– Ved at lytte til mine giganters historier, blev jeg klogere på min egen historie og mit eget ståsted.

Da jeg havde skrevet en håndfuld sange – inspireret af de ting, som jeg havde læst og hørt – fik jeg kontakt med producer Rasmus Bille Bähncke, som bor og arbejder i New York. Jeg tog over Atlanten og sammen begyndte vi at lave et landskab til de nye sange.

– Indimellem turene til New York mødtes jeg med Jay, og vi begyndte sideløbende at lave sange sammen i hans studie i København. Da Jay ( aka Jannik Brandt Thomsen) og jeg havde lavet tre sange sammen, tog vi til New York for at mødes med Rasmus og samle albummet sammen med ham.

– Jeg fik lyst til at de giganter, som havde inspireret mig til at skrive mange af sangene, også skulle være med på pladen. Der er mange mennesker, der krydser min fortælling på den her plade, og jeg har nydt alle møderne. Det er personer, som jeg ser op til, og som har inspireret mig.

Når jeg lytter til den færdige plade nu, synes jeg først og fremmest den handler om at vælte og så rejse sig igen. Når man først er væltet, har man brug for andre menneskers lys for at komme op og stå igen. Heldigvis er man ikke alene i verden. Der masser af forbilleder at lytte til.”

 

BILLETER

FORSALG KR. 325 / 300 + GEBYR
DØRSALG KR. 350 / 325 + GEBYR