Café Biograf Spillested

KR. 200 / 150 + GEBYR

Køb billet

Marianne van Toornburg & Melankolikerne

Koncentrerer, komprimerer, destillerer

søn 15 aug 2021 kl. 20:00

Sanger og sangskriver Marianne van Toornburg, der som helt ung blev spottet af Anne Linnet og kickstartede sin karriere i legendariske Marquis de Sade, har været vidt omkring. Ikke mindst i sit eget indre, kreative univers i tilblivelsen af Simpelt – hendes andet soloalbum, der udkommer i forsommeren 2021.

Første single, titelnummeret ”Simpelt”, er et kontant og guitarbåret ønske om at skære ind til benet i en tid med alt for meget flimmer, slinger og støj. At skrælle af, finde ind til det enkle og finde en retning – i stedet for at gøre alting unødigt kompliceret. Et tema og en stemning, der går igen på det kommende album, og som har manifesteret sig i en række sørgmuntre og fine historier i et filmisk, drømmende popunivers.

For van Toornburg graver dybt, når hun skriver og komponerer sine sange:

”En god ven sagde engang, at jeg fintænker døgnet rundt. Og jeg er sådan én, der konstant går og spekulerer over alt muligt – jeg skriver om livet, døden og kærligheden. Det er de universelle spørgsmål: Hvor vi kommer fra, hvor vi skal hen og hvad går det egentlig ud på?”

Singlen til det kommende album udkom i februar 2021 og er ligesom resten af albummet komponeret i tæt samarbejde med den anmelderroste filmkomponist Jonas Struck (tidl. Swan Lee), der også spiller guitar på albummet. Albummet er produceret af Marianne van Toornburg i samarbejde med Struck og Carsten Skov (Maria Montell), den er mixet af Teis Frandsen og de øvrige medvirkende på singlen er Johnny Stage, guitar (Martin Hall, CS Christensen) Jens Hein (Raveonettes, Mellemblond) på bas, Sisse Selina Larsen (tidl. Darleens, Martin Hall) på trommer og Carsten Skov på keys og perc.

Det er de samme musikere du vil møde på scenen i Tobaksgaarden, denne sondag aften i Tobaksgaarden.