Café Biograf Spillested

Kr. 160 / 130 + gebyr

Køb billet

KOPPEL & SØN

ANDERS KOPPEL 70 ÅR

fre 2 jun 2017 kl. 20:30

Medvirkende:

Anders Koppel: Hammondorgel
Benjamin Koppel: Saxofon
Peter Nielsson: Trommer

I anledning af Anders Koppels 70 års fødselsdag i 2017 er Koppel & Søn klar med en koncertrække, der fejrer Anders Koppels stærke musikalske produktion gennem mere end fem årtier og byder publikum inden for i det tætte samarbejde mellem de to generationer Koppel.

Koppel & Søn er navnet på et livslangt musikalsk fællesskab med rødder i et kunstnerisk dynasti af musikalske Koppel’er. Repertoiret spænder vidt og er fortrinsvis komponeret af de to generationer Koppel, som begge er musikere med lange, vidtfavnende karrierer. De to har spillet sammen en menneskealder og såvel far som søn har ladet sig inspirere af mange forskellige musikalske udtryk og genrer. Med sig på denne turné har de den virtuose jazztrommeslager Peter Nielsson. 

Anders Koppel (født 1947) er kendt for sin ikoniske orgellyd i Savage Rose, som var Danmarks første store internationale rockband, og som mangeårigt medlem af verdensmusik orkesteret Bazaar sammen med Peter Bastian og Flemming Quist Møller. Han er en overordentlig produktiv og brugt komponist, som stadig kan opleves live, nu bag tangenterne i fast ensemble med sønnen Benjamin i Koppel & Søn, og er fortsat en aktiv komponist. Han har skrevet musik til flere end 200 film, 20 balletter, 40 koncerter for solist og symfoniorkester samt en lang række kammermusikværker.

Benjamin Koppel (født 1976) er kendt som allestedsnærværende og virtous saxofonist og komponist. Han har samarbejdet med en lang række store jazznavne såsom Phil Woods, Kenny Werner og Brian Blade, har udgivet knap 50 albums som solist, har medvirket på flere end 100 andre og er medforfatter til bogen Ud af musikken – Sådan forklarer man musik for en kat.  Benjamin Koppel har indspillet med Joe Lovano Paul Bley, Charlie Mariano, Bobby Watson, Larry Goldings, Jack DeJohnette, m. fl. Og så modtog han i 2011 den franske ridderorden L’Ordre des Arts et des Lettres for sin indsats for udviklingen af fransk og international Kultur.

Peter Nielsson (født 1976) er en dybt dynamisk trommeslager, som sætter flow øverst, når han spiller op til Koppel & Søn. Han har medvirket på flere end 40 udgivelser og er desuden en flittig livemusiker, der har turneret i mere end 40 lande. Peter Nielsson er bosat i Malmö, Sverige, og er et af landets mest efterspurgte trommeslagere.