Café Biograf Spillested

KR. 150 / 120 + GEBYR

Køb billet

Jan Harbeck Quartet

Modtagere af Ben Webster Prisen 2018

fre 22 feb 2019 kl. 21:00

Tenorsaxofonisten Jan Harbeck og pianisten Henrik Gunde er modtagere af den prestigefulde Ben Webster Pris 2018 – og spiller til Vinterjazz i Assens.

“Jan Harbeck er blevet kaldt én af de ypperste blandt danske saxofonister. Han hører til den gruppe af jazzmusikere, som bekender sig til den store tradition fra swingtiden, men er samtidig med til at forny genren og giveden et personligt præg.” – DR K

Jan Harbeck Quartet spiller moderne akustisk jazz med et varmt, nærværende og personligt udtryk. I 2008 modtog Jan Harbeck Quartet en Grammy for ‘In the Still of the Night’ som Årets Jazzplade
og orkestrets tre udgivelser på Stunt records har siden da været blandt de bedst sælgende danske instrumentale jazzgrupper.

Kvartetten spiller en blanding af Harbecks egne kompositioner og udvalgte jazzstandards af den mere sjældne art. Fælles for dem er dog, at den stærke melodi og den til tider melankolske dramatik er i centrum.
Den seneste udgivelse ‘Variations in Blue’, der er skabt i samarbejde med den amerikanske stjernesaxofonist Walter Smith III, blev taget virkelig godt imod af pressen. Verdens førende jazzmagasin DownBeat skrev følgende:

“Danish saxist Jan Harbeck has put together a gorgeous set of bluesy standards, tangos and originals. Sincethe tracks are all unhurried – recorded live with no cuts or overdubs – the whole program slips down like a vintage port. Despite the familiarity of “Don’t Let the Sun…” and “Blues In the Night”, Harbeck’s originals fit the rundown like silk stockings, slowly unfurling.”
4 ud af 5 stjerner — Michael Jackson, DownBeat Magazine

Musikken bekender sig til jazzens historie og har samtidig et personligt særpræg, hvor hver af de fire musikere bidrager til helheden.

Pianist Henrik Gunde er med sit nærværende og virtuose spil en af de mest efterspurgte danske jazzmusikere, bl.a. som medlem af Danmarks Radios Big Band og en lang række mindre ensembler. Bassist Eske Nørrelykke farver hele bandet med sin unikke minimalistiske spillestil, og Espen Laub von Lillienskjold på trommer forener råswing og groove med finesse og underspillethed. Kvartetten formår at skabe et intimt rum med en akustisk balanceret lyd, hvor intet står mellem publikum og musikere.

5 hjerter i Politiken – anmeldelse af koncert med Jan Harbeck Quartet på Copenhagen Jazzfestival, musikredaktør Thomas Michelsen: ”Kapelmester Harbeck selv demonstrerede, at der bare ikke er nogen, der kan lægge sjæl i en jazzballade som han”, og tidligere i samme avis kunne man læse at ”tenorsaxofon er selve lyden af jazzen. Genrens sjæl. Engang havde vi Ben Webster i København til at blæse sjælen til live. I dag har vi Jan Harbeck”.

 

LINE UP
JAN HARBECK (Tenor Sax / DK)
HENRIK GUNDE (Piano / DK)
ESKE NØRRELYKKE (Bass / DK)
ESPEN LAUB VON LILLIENSKJOLD (Drums / DK)

 

BILLET
Forsalg KR. 150 / 120 + GEBYR
Dørsalg KR. 175 / 145 + GEBYR