Café Biograf Spillested

KR. 220 / 170 + GEBYR

Køb billet

Hyldest til Benny Andersen

Tobaksgaarden hylder den folkekære kunstner Benny Andersen

ons 30 sep 2020 kl. 20:00

I august 2018 mistede Danmark nationalpoeten, forfatteren, pianisten og komponisten, Benny Andersen. Nu hylder Tobaksgaarden Andersen, hans digte, hans sange og ikke mindst hans samarbejde med Povl Dissing.

Benny Andersens digte, sange og samarbejdet med Povl Dissing har sat sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl og henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier.Nu hyldes Andersens og Dissings univers af et nyt orkester, sammensat af Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund. Begge har turneret med den originale Dissing/Andersen kvartet og har derfor et kært forhold til deres sange og tekster. I orkestrets front står Rasmus Dissing, hvor efternavnet taler for sig selv Rasmus er naturligvis vokset op med sin fars fortolkninger i ørene og sideløbende har han udviklet sin helt egen personlige stil bl.a. i orkestret med broderen Jonas og vennen Las. Nu er han klar til at tage fat i Andersens repertoire og det gør han meget overbevisende.

På klaver har vi Henrik Gunde, der uden sammenligning er Danmarks mest udadvendte, kreative- og humørfyldte pianist. Og lige netop hans gode humør samt skæve vinkel passer så fortrinligt til Andersens melodier. Gunde er kendt og elsket i utallige sammenhænge med alt fra DR Big Band til samarbejdet med b.la. Erik Grip.

Og nu til den ”originale” rytmegruppe bestående af Jens Jefsen og Morten Lund. Jefsen har været trofast makker på landevejene med Dissing og Andersen siden start 80érne. Han har derudover medvirket på de tidløse albums Hymner & Ukrudt, Oven visse vande og Skynd dig langsomt.

Gennem tiden har Jefsen og Lund udviklet en helt unik akkompagnementsstil, der gør det til en sand oplevelse at se dem live. Så du kan roligt glæde dig. 

 

*****

Vi følger myndighedernes anvisninger for at skabe trygge koncertoplevelser, og derfor sælges kun et begrænset antal billetter.