Café Biograf Spillested

KR. 250 / 200 + GEBYR

Køb billet

GULDIMUND

Sommerkoncert

tirs 17 aug 2021 kl. 20:00

Bag Guldimund står 30-årige Asger Nordtorp Pedersen der var sangskriver, bassist og medforsanger på TÅRN’s debutalbum og som igennem flere år var medlem af Blaue Blume som bassist og medsangskriver af deres seneste album.

Asger har nu helliget sit virke til Guldimund, der oprindeligt tog sin begyndelse i 2016. Som navnet antyder, trækkes der hos Guldimund tråde til den danske sangskat. Asger sang som barn i drengekor (i Assens), og hans indie-folkede univers har en umiskendelig skandinavisk tone.

Hans seneste album iscenesætter en meget svær og kritisk fase i et parforhold, og vores jeg-fortæller beskriver nøgternt og på nærmest Knausgård-iagttagende vis, situationerne som de udfolder sig – hvad enten det i arrigskab og afmagt handler om at rive sine yndlings t-shirts i stykker og smadre glas i køkkenvasken, som på titelsangen ‘Dem, Vi Plejede At Være’, eller iagttagelser af hvilke ting der ligger på natbordet ved svigermorens dødsleje, som på på sangen ‘Stue 15’. Eller om den varme hånd og ånde fra det lille barn, som giver det ekstra skub til at kæmpe for at parforholdet skal bestå, som fremført på ‘Små Fingre’.

Hvor teksterne forholder sig beskrivende og fri for patos, er det i fremførslen og i instrumenteringen og musikken, at følelserne får lov at udfolde sig i fuldt flor og kontrasten mellem disse skaber et helt særligt rum for lytteren, der bliver inviteret med helt indenfor.

Hver enkelt sang på albummet fremstår med sylespids præcision, og den sitrende desperation efterlader et uafrysteligt indtryk på alle lyttere, med erfaring fra hvor opslidende en stor parforholdskrise kan være, og hvor svært det kan være at kæmpe sig ud af krisen sammen.

LINE UP

Asger Nordtorp Pedersen: vokal, bas mm.
Buster Jensen: guitar
Jeppe Skovbakke: bas
Rasmus Oppenhagen Krogh: guitar
Anja Backmann Andersen: kor
Hans Henrik Thomsen: trommer
Malte Nordtorp Pedersen: trumpet og kor
Sven Dam Meinild: sax, klarinet, tværfløjte

 

Albummet er blevet anmeldt med 6 stjerner i Fyens Stiftsstidende, 5,5 i Undertoner. Information og især Weekendavisen har rost det til skyerne 
 
I øvrigt 4 stjerner i Gaffa, men anmelderen har skrevet til mig personligt og sagt, at de 4 stjerner var alt for beskedent. (De bringer muligvis en rettelse.)