Café Biograf Spillested

KR. 175 / 150 + GEBYR

Køb billet

GORM BULL & PALLE HJORTH

Halfdan, Morten og mig - en poetisk rejse fremført af to musikanter med meget på hjerte…

lør 29 sep 2018 kl. 20:00

GORM BULL er en sangskriver fra Viborg, der har skrevet bunker af sange til sig selv og andre. Gorm har både været omkring Grand Prix, hvor han måtte se sig slået af Tommy Seebach, skrevet sange til Souvenirs og er bagmand til bl.a sangen “Danmarks Jernhårde ladies” fra EM-håndbold 1994.

PALLE HJORTH er duoens andet ben. Palle bevæger sig i et hav af musikalske sammenhænge, lige fra Povl Dissing til Poul Krebs, fra På Slaget 12 til Savage Rose. Fra Peter Sommer til Danser med Drenge. Palle Hjorth blev i 2015 kåret som Årets Musiker af de danske kritikere. Palle har en stor kærlighed til de dansksprogede sangskrivere, der formår at fortælle hverdagsbilleder på en underfundig måde. I samarbejde med Gorm har de to musikere dyrket netop denne genre, og har fundet plads til både tårer og grin.

KONCERTEN er bygget op omkring 3 danske digtere. En meget kendt, en knap så kendt, og en nærmest ukendt. Deres fælles mission er, at fortælle om menneskelivets mange facetter.

Den meget kendte digter er vores allesammens Halfdan Rasmussen. I forbindelse med en konkurrence om nye sange til Halfdans digte, dykkede Gorm ned i bøgerne. Da han kom op til overfladen igen, havde han skrevet en stor bunke melodier. Der er primært fokus på de fantastiske digte, som henvender sig til voksne. Første udgivelse er cd’en “Halfdans 123, Noget om voksenliv”. Gorms melodi til digtet “Lyt til dit Hjerte” blev i 2015 optaget i Højskolesangbogens hæfte om Halfdan Rasmussen.

Den knap så kendte, men meget anerkendte, er Morten Nielsen. Morten Nielsen har et stærkt slægtsskab med Halfdan, idet de var gode venner, og hinandens hårdeste kritikere. Det er vedkommende, stærke og smukke digte, skrevet af en ung mand i en krisgstid. Morten Nielsen levede et kort, intenst liv fra 1922-44, hvor han under mystiske omstændigheder blev fundet skudt, efter et møde med modstandsmanden Citronen. Den 4/5-2018 udgiver Gorm og Palle bogen “Mit Liv er alles – Morten Nielsen med tidens stemmer”. En bog, hvor en lang række kulturpersonligheder kommenterer og funderer over 14 udvalge digte. Samtidig har Palle og Gorm lavet musik til digtene der udgives digitalt og på CD.

Den sidste og nærmest ukendte digter er Gorm Bull. Vi får et indblik i Gorms eget ufuldstændige liv med fejl, mangler og skæve betragtninger, som du helt sikkert kan spejle dig i. Om evnen til ikke at kunne tage sig sammen. Lykke. Skilsmisse, forældreroller og flygtige parforhold. Poetiske, og til tider humoristiske, beskrivelser af at møde det uventede og turde træde ind i det. Eller bare at bøvle med at få den skide plæneklipper til at virke. Sangene kommer primært fra Gorms album ”Huskekager” fra 2014, som Palle Hjorth er musiker og medproducer på.

Alt i alt en poetisk rejse fremført af to musikanter med meget på hjerte…