Café Biograf Spillested

KR. 100 / 50 + GEBYR

Køb billet

GASOLINE

Det kræver hår mellem brysterne at fortolke Gasolin!

fre 4 jan 2019 kl. 21:00

I 2019 er det 50 år siden, at Danmarks mest legendariske og ikoniske rockband blev dannet  på Christianshavn. Det fejrer GASOLINE med et repertoiret bestående af Gasolin’ hits og sange fra Kim Larsens første solo album “Værsgo”.

Gasolin’ – Danmarks største rockband hyldede igennem 70’erne livet og kvinderne. Nu hylder kvinderne Gasolin’.

Et orkester hvis sange havde fulgt dem gennem barndom og ung­dom. Alle fem delte de en kærlighed til Gasolin’ og den livskraft, der strømmer ud af sangene. Et brændstof, de kunne kende hos sig selv. Alligevel har de aldrig set sig som et kopiband, de har ingen intentioner om at imitere. Gasoline gør numrene til deres egne med respekt for de originale versioner.

“Jeg blev kvinde med Gasolin’“ udtaler Line Münster-Swendsen forsanger og idékvinden bag Gasoline ”Det er helt bevidst, at vi kun er kvinder i bandet. Det sætter os fri til, at være dem vi  er.

Jeg kan ikke være Kim Larsen og Birgitte Bjørn kan ikke være Franz Beckerlee” siger Line Münster-Swendsen, der optræder i både balkjole, strutskørt og kedeldragt, når bandet drager rundt på landevejene.

”Der er tit fordomme om kvinder, der spiller rock. Det vil vi gerne
udfordre. Når vi spiller, er vi feminine, og samtidig lukker vi op for vores indre drengerøv. Det er som om vi tænder noget i folk, når vi åbner op for den urkraft” fortæller hun.

Udtalelser

“Hvis Gasolin’ havde været et kvindeband, så ville jeg ha´været groupie som teenager…nu har jeg måttet vente til jeg er blevet 50.” Kurt Baagø, Musik journalist DR-P4

“Det eneste negative jeg kan nævne omkring jer 5, er min evindelige indre kamp om hvem af jer jeg skal forsøge score.“ Frank Megabody

“Her på Bakken er vi stadig ikke faldet helt ned efter tirsdagens koncert med fantastiske Gasoline. Tusind tak fordi I alle var med til at gøre aftenen til noget helt særligt.”  Dyrehavsbakken

“Gasoline er et band med usædvanlig høj energi og enorm spilleglæde som smitter af helt
ned på bagerste række…. De skaber en kæmpe fest hver gang.”
Morten Mathiesen, leder, Kulturhuset Galaksen

GASOLINE
Line Münster-Swendsen: vokal
Birgitte Bjørn: guitar og kor
Lisbeth Rysgaard: guitar og kor
Annette Bork: bas og kor
Ditte Brodde: trommer