Café Biograf Spillested

KR. 160 / 120 + GEBYR

Køb billet

Fribytterdrømme

SUPPORT: GULDIMUND

tors 26 apr 2018 kl. 20:00

FRIBYTTERDRØMME ELSKER AT SPILLE KONCERTER. NU ER DE KLAR MED NY TOUR OG LANDER I ASSENS

Syrerockerne Fribytterdrømme har vind i sejlene. Efter deres anmelderroste album ’Superego’ fra foråret og en vellykket efterårsturné, hvor de bl.a. høstede 6 stjerner i Gaffa for åbningskoncerten, er det seks mand store orkester klar med nye koncerter i foråret 2018. Forventningsfulde fans kan se frem til at opleve et af Danmarks mest lovende musiknavne, når gruppen vækker sangene fra deres seneste album til live på spillesteder over hele landet. Forsanger Lau Pedersen fortæller selv om den kommende turné:

’Fribytterdrømmes efterårstour var for os et karrierepeak. Vi beviste over for os selv og det danske koncertpublikum, at vi gang på gang kan levere bundsolide koncerter, der rykker til den gængse opfattelse af, hvad en rockkoncert kan være, når vi rammer de store aftener. Vi er i live på scenen inde bag det lange hår og drømmende lukkede øjne. Koncerten er er fix, og vi vil have mere!

Udover det eksisterende materiale vil svendborgdrengene også spille helt nye numre:

 ’Vi sender en ny single på gaden senest til april. En single, der endnu engang vil rykke for vores musiks rammer. Det store eksperiment fortsætter, og vi kan ikke lade være med at danse. 2018 bliver for os primært et koncertår, men vores fans skal ikke snydes for ny musik henad vejen. Skriveprocessen er i gang til et 3. album, og vi lover alle, at vi vil blive hyænebørn’, siger Lau Pedersen.

Med udgivelsen af Superego er Fribytterdrømme landet på den danske rockscene med et sonisk drøn. Den garagesmadrede førstesingle ’Verden Ender For Dine Fødder’ har blandt andet været i særdeles aktiv rotation på P6 Beat, mens albummet modtog rosende ord fra den samlede danske musikpresse, og endeligt strøg direkte ind på en tredjeplads på den danske vinylhitliste. Singlen ’Pteranodon’ er desuden røget på Kronprins Frederiks omtalte playliste.

For ’Superego’ kvitterede Soundvenue med 5 stjerner og skrev blandt andet:

’Fribytterdrømmes albumtoer er én af den der slags skiver, der bliver ved med at overraske og vokse – og især for alvor gør det svært at ignorere ophavsmændene længere. Deres psykedeliske rock har fået en forfriskende 80’er-injektion og de tunge, punchy kraut-powertrips agerer et formidabelt backdrop for forsanger Lau Ingemann Pedersens originale og mystificerende tekstunivers. (5 stjerner, Anders Cold, Soundvenue)

 

SUPPORT: GULDIMUND
Han har gået 7 år på musikkonservatoriet, er medlem af det himmelstormende Blaue Blume, er tidligere medskaber af drengeromantik i Tårn og har over et halvt hundrede internationale koncerter med det hedengange psychrock-band e Wands og godt 18 år på pulpiturerne i Folkekirken på sit cv.

Og med den anmelderoste, eklektiske odyssé af et debutalbum ‘Så er det vel bare det …?’ fra 2017 på samvittigheden og sin første digtsamling på vej har den 27-årige sangskriver, bassist og familiefar, Asger Nordtorp Pedersen a.k.a. Guldimund markeret sig tydeligt, som en kunstner, man ikke kan sætte i bås.

Med et afsæt i stærke, poppede hooks, e ertænksomme tekster, og fine melodier og harmonier, der leder tankerne hen på dansk højskolesangbogstradition bevæger Guldimunds musikalske univers sig rundt i et væld af kringelkroge. Det ene øjeblik synes det genkendeligt og ”syngmedbart”, det næste øjeblik virker det avante-garde, eller enddog provokerende simpelt og lo-fi. Som lytter udsættes man for sange i traditionelle popformer e erfulgt af pludselige sceneski – korte intermezzoer, lange improviserede instrumentalpassager og sektioner, der tager lyd-collageagtig karakter.

På scenen opleves Guldimund i forskellige formationer, men altid med den underfundige og hårdtarbejdende guitarhelt Buster Jensen (Blaue Blume) ved sin side. Bas-ikonet Jeppe Skovbakke, der foruden at være en internationalt anerkendt kontrabassist også udgjorde den altid levendebund i I Got You On Tape, lægger groovet dér, hvor det skal være – i tæt samarbejde med endnu en Blaue Blume-musiker, trommeslageren Søren Buhl Lassen, der e erhånden er bredt respekteret for sine originale trommebeats og meget ensemble- orienterede, lydhøre touch. Læg så dertil saxofonist og samtidskritiker Sven Dam Meinild, den ultradisciplinerede og møghamrende kompetente backingvokalist Anja Backmann, samt filmkomponist jazzpianist m.m. Christian Balvig på alverdens tangenter, og så har du pludselig et orkester med en vanvittig bred palet at spille på.

Med Nordtorp Pedersens skarpe blik for både sangenes indre struktur og koncertformatet som en langstrakt, filmisk helhed og hans egen nærværende og energiske skikkelse som samlingspunkt, indpisker og show-man, skaber orkestret Guldimund uforudsigelige, udfordrende, rørende og dansable koncerter, der både taler til hjerte, hjerne og krop.