Café Biograf Spillested

KR. 200 / 175 + GEBYR

Køb billet

FAT-SUIT (GB)

Et skotsk sprudlende jazz-funk-folk- sammensurium, der sparker et vist sted...

lør 25 maj 2019 kl. 21:00

Skotske Fat-Suit er et musikkollektiv af unge talenter, der forener jazz, funk, folk og rock til et livslystigt og sprudlende lydbillede. Festen bliver skudt i gang kl. 21.00 på Tobaksgaarden d. 25. maj, som er den eneste koncert, bandet spiller på Fyn.

Skotske Fat-Suit er et 20-mand højt orkester af unge talenter, der spiller deres helt egen blanding af musikalske stilarter, hvor jazz, funk og folkemusik er hovedingredienserne. En ting er i hvert fald helt sikkert: at høre en Fat-Suit koncert er en boblende fest, hvor kroppen ikke kan stå stille.

Bandet har indtil videre udgivet tre fuldlængde albums, samt påbegyndt indspilningen af deres fjerde album i januar 2019. På trods af deres høje grad af aktivitet er Fat-Suit et aldersmæssigt ungt band, hvoraf flere af musikerne har modtaget de præstigefyldte skotske ungdoms-musikpriser ”Young Scottish Jazz Musician of the Year” og ”Young Scottish Folk Musician of the Year”. Og selvom de er rigtig dygtige, så spiller de ikke for at imponere kollegaerne, men for at underholde publikum og skabe en fest.

Fat-Suit er endnu ikke så kendte på de danske kyster, men i England og Skotland har hverken publikum eller anmelderne kunnet få armene ned af begejstring:

”Ufattelig spændende… De laver det mest nydelsesfulde spektakel… Absolut fantastiske… så underholdende.  Den skotske jazz og musik er i meget gode hænder med unge musikere som disse (så engagerede, så talentfulde, som de omfavner både gamle og nye traditioner). Jeg er forelsket”, skrev Stephen Duffy fra BBC Scotland om sin oplevelse af bandet.

Fat-Suit koncerten på Tobaksgaarden bliver med bandets ni mands store kernebesætning, der garanterer, at den sidste koncert i maj på Tobaksgaarden bliver et brag af en svingende aften.