Café Biograf Spillested

KR. 200 / 140 + GEBYR

Køb billet

Emmelie de Forest

lør 4 maj 2019 kl. 20:00

Emmelie de Forest har siden gennembruddet med Only Teardrops under Melodi Grand Prix tryllebundet det danske publikum med sin særlige tilgang til popmusik, hvor folk, vintage-pop og stilfulde covers går op i en højere helhed. Og selvom hun er god på skærmen, så er hun endnu bedre live.

Talentfulde Emmelie de Forest sang sig direkte ind i den danske folkesjæl med vindersangen Only Teardrops i 2013 under det europæiske Melodi Grand Prix, som resulterede i udgivelsen af Emmelies første album, der også bar titlen Only Teardrops (2013).

Siden 2013 har Emmelie udviklet sig enormt musikalsk, hvilket tydeligt kan høres på den efterfølgende EP Acoustic Session (2014) og albummet History fra 2018, hvor lydbilledet er en stilfuld blanding af både akustiske og elektroniske elementer, som inkluderer så forskellige instrumenter som elguitar, ukulele, viola og omnichord. Med andre ord, så er der tale om velskåret pop efter alle kunsten regler, som stadig har musikalsk bid og tyngde.

Til koncerten på Tobaksgaarden fremfører Emmelie sange fra udgivelserne Only Teardrops og History, samt nye sange, der endnu ikke er udgivet. Ligeledes kan publikum forvente at høre et par af de coversange af andre kunstneres sange, som Emmelie tidligere har indspillet – bl.a. Nat King Cole, Bruce Springsteen og Nirvana. Og det hele bliver selvfølgelig forenet og bundet sammen af Emmelies smukke vokal, der alsidigt og ubesværet bevæger sig flydende mellem de forskellige genrer og musikalske udtryk.

Bandet, som Emmelie har med til koncerten, afviger lidt fra de tidligere koncerter, hvor musikerne typisk har spillet primært akustiske instrumenter og folk-instrumenter, som mandolin og slide-guitar, men til koncerten på Tobaksgaarden har Emmelie formået yderligere at klemme både elguitar og elbas ind på scenen sammen med de akustiske instrumenter.

Koncerten på Tobaksgaarden bliver et himmelsk udvalg af sange fra hele Emmelies karriere, hvor du i Tobaksgaardens hyggelige rammer kan opleve Emmelie udfolde hele sit sang- og musiktalent live; og fjernsyns-optrædenerne er slet ikke repræsentative for, hvilken fortryllende oplevelse det er at høre Emmelie og band opføre musikken live, hvor de Forests vokal skinner stærkere end nogen tv-optagelse nogensinde kan fange. 

 

*Hvis du er interesseret i vide mere om Emmelies musik og karriere siden deltagelsen i Melodi Grand Prix, så kan du læse Tobaksgaardens interview med hende her:

https://tobaksgaarden.dk/sladderspalten/