Café Biograf Spillested

KR. 150 / 100 + GEBYR

Køb billet

Emil de Waal+ Spejderrobot

Kobberbryllup med to musikalske legekammerater

tors 19 nov 2020 kl. 20:00

I år fejrer trommeslager Emil de Waal og den elektroniske musiker Spejderrobot 12 1⁄2 års jubilæum som musikalske legekammerater. Kobberbrylluppet fejres med en albumudgivelse (duoens tredje) og med en turné der omfatter en koncert på Tobaksgaarden.

Duosamarbejdet mellem de to opstod efter at Spejderrobot remixede et nummer på Emils album ”Ombud” fra 2008 – og fjernede alle livetrommerne!

”Respektløst – eller genialt?” tænkte Emil. Og efter devisen ”If you can’t beat him join him”, blev det starten på et mangeårigt livesamarbejde.

I 2009 udgav duoen deres anmelderroste, selvbetitlede debut-album, som i 2011 blev fulgt op af ”Nr. 2” – et album der bl.a. vakte opsigt ved kun at udkomme på pizzabakke med indlagt download-kode.

I 2013 arbejdede de to desuden sammen på tech-house- projektet ”Crash and Compute” og samme år var de to medstiftere af det anmelderroste og prisvindende elektro-jazz-world band Kalaha, som har turneret vidt og bredt i ind- og udland de sidste mange år.

Legelysten imellem de to er intakt selv efter 121⁄2 års musikalsk ægteskab – og det kan høres både når man oplever bandet live og når man hører den nye plade.

Den byder på et møde mellem elektronisk musik af eksperimenterende karakter og akustisk, improviseret musik. Det er på alle måder en eklektisk plade med elementer af dub, funk, kraut, jazz, pop, elektronika, filmiske scapes og discobeats – musik der både inviterer til intens lytning såvel som løssluppen dans.
Pladen gæstes af bl.a. den legendariske amerikanske producer og bassist Bill Laswell (Miles Davis, Herbie Hancock, Brian Eno, Whitney Houston, Sly and Robbie, Afrika Bambaataa og Fela Kuti).

I forbindelse med Bill Laswells koncert med bandet Kalaha under Copenhagen Jazzfestival 2019, blev der skabt kontakt mellem Emil de Waal + Spejderrobot og Laswell.

Samarbejdet udfoldede sig sidenhen via en lang række mails og filudvekslinger på tværs af Atlanten, og manifesterer sig som majestætiske søjler af bas på nummeret ”III”.

Afvikles selvfølgelig under alle corona-forholdsregler.

Media