Café Biograf Spillested

KR. 150 / 100 + GEBYR

Køb billet

Emil de Waal+ Spejderrobot

Kobberbryllup med to musikalske legekammerater

fre 6 maj 2022 kl. 20:00

Selv efter 12 ½ års musikalsk ægteskab er legelysten mellem Emil de Waal og Spejderrobot intakt – og det kan både høres, når bandet spiller live samt på deres nyeste plade. Pladen byder på mødet mellem elektronisk musik af eksperimenterende karakter og akustisk improviserende musik. Det er på alle måder en elektrisk plade med elementer af dub, funk, kraut, jazz, pop, elektronika, filmiske scapes og discobeats – musik der både inviterer til intens lytning såvel som løssluppen dans. Pladen gæstes bl.a. af den legendariske amerikanske producer og bassist Bill Laswell, der har arbejdet med kunstnere som Miles Davis, Herbie Hancock, Brian Eno, Whitney Houston, Sly and Robbie, Afrika Bambaataa og Fela Kuti.

Emil de Waal og Spejderrobot startede deres samarbejde, da Spejderobot remixede et nummer på Emils album Ombud fra 2008. Sidenhen kom det anmelderoste debutalbum Emil de Waal + Spejderrobot i 2009, der i 2011 blev efterfulgt af Nr. 2. Albummet vakte stor opsigt ved kun at udkomme i en specieldesignet pizzabakke med en indlagt download-kode. Dette for at udfordre salget af den fysiske cd som er faldet markant.

Begge herrer er på hver deres måde markante skikkelser på den danske musikscene. Emil de Waal er en garvet jazztrommeslager, der i mere end tre årtier har favnet et væld af genrer i sit musikalske virke og som derudover har spillet med store navne som Lars HUG og Anne Linnet. Spejderrobot er en eksperimenterende elektronika-musiker der især har skabt opmærksomhed omkring sit musikalske talent med sine to første soloplader fra slutningen af 00érne. Sammen er de desuden medstiftere af det anmelderroste og prisvindende elektro-jazz-world band Kalaha, som har turneret vidt og bredt i ind- og udland de sidste mange år og som tidligere også har spillet på Tobaksgaarden.

Media