Café Biograf Spillested

KR. 200 / 150 + gebyr

Køb billet

Emil de Waal+ Old News

Feat. Nulle, Randi Laubek, Band Ane & Gustav Ljunggren

lør 30 sep 2017 kl. 21:00

En ny musikalsk konstellation på tværs af musikalske genrer og generationer har set dagens lys og deres debutalbum har nu vundet en DMA for Årets Jazzudgivelse.
Bandet debuterede på Copenhagen Jazzfestival 2011 og det blev en skøn rejse i musik – både nykomponeret, improviseret, jazz, world, beat, Ellington, Mingus, Chopin og alt, hvad hjertet kan begære – som medlemmerne bare må tage igen og igen.

Komponist/trommeslager Emil de Waal har sammensat denne særlige udvidede udgave af sit Danish Music Award-vindende orkester med Nulle.

Med udgangspunkt i den musik som Nulle spillede i sin ungdom, vil dette band – som altid med dyb rod i tradition og samtidig stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse – kaste sig over blandt andet musik af Sidney Bechet, Fats Waller, Django Reinhardt og Bessie Smith.

Til lejligheden er bandet udvidet med Randi Laubek, Band Ane, og Jakob Anderskov. Det er en ekstremt fleksibel samling musikere, så der bliver både vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer.

Koncerten blev spillet som åbningskoncert på årets Copenhagen Jazz Festival og fik 5 hjerter i Politiken. 

 

Emil de Waal (dr), Gustaf Ljunggren (altmuligt) og Søren Kjærgaard (tangenter) har som Emil de Waal trio+ udgivet tre albums sammen siden starten på deres samarbejde i 2004. Foruden utallige koncerter i Danmark og en lang række andre lande i Europa, har deres fælles musik også flere gange bragt Emil de Waal+ så langt som til både Kina og USA.

Nulle er en legende med sin klarinet og sit fantastisk udtryksfulde og swingende spil. Nulle har spillet verden tynd de sidste 50 år bl. a. med sit Verdensorkester og indtaget stuerne i diverse tv-programmer i samarbejde med Poul Nesgaard igennem årene.

Emil de Waals professionelle liv som musiker begyndte, da han i 1987 var med til at stifte “Bagdad Dagblad”. Siden da har han spillet trommer med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til sommetider mere stuerene genrer i diverse tv-husorkestre

Søren Kjærgaard er tangentspiller af guds nåde og har stået for bl.a. det avantgardistiske duo-samarbejde med Torben Ulrich, lyrisk post-rock med Bandapart, vanvids-hiphop med Ikscheltaschel og det smukke triosamarbejde med den amerikanske trommeslager-legende Andrew Cyrille.

Gustaf Ljunggren er – ud over at være den tavse svenske kapelmester fra Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen – en fuldstændig fabelagtig musiker, som faktisk kan spille på stort set alle instrumenter. Altid en overraskelse at lytte på.