Café Biograf Spillested

KR. 225 / 175 + GEBYR

Køb billet

Ellen Andersson (S)

En af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu

tors 14 mar 2019 kl. 20:00

Den svenske jazzsangerinde Ellen Andersson har på rekordtid markeret sig som et af de største navne på den svenske jazzscene. Hendes debut-udgivelse “I’ll Be Seeing you” fra 2016 blev i april 2017 belønnet med den mest prestigefyldte jazzpris i sverige, da magasinet OrkesterJournalen kårede den som årets bedste jazzudgivelse og tildelte den “Gyllene Skivan“.

Inden da havde The European Jazz Network udvalgt pladen som en af de ti bedste udgivelser i Europa i september 2016 og kaldt den “en sensation”. Det verdenskendte og anerkendte jazzmagasin Downbeat udgav et interview med Ellen Andersson og guitaristen Anton Forsberg og satte dermed Andersson på kortet, også udenfor Europa.

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Hun har en sublim tekstformidling og melodifortolkning og er desuden en dygtig improvisator. I Ellen Andersson Quartet indgår stemmen som en ligeværdig instrument og som en del af samspillet, hvilket giver bandet en helt unik sound.

Med udgangspunkt i det amerikanske standardrepertoire lader Ellen Andersson tradition møde nutid i personlige, nytænktende arrangementer, hvor leg møder alvor. Andersson er blevet mødt med begejstring af både publikum og anmeldere og er blandt andet blevet beskrevet som “en ny verdensstjerne”. Det er da heller ikke usandsynligt, at det store talent vil bringe hende langt, også uden for Europas grænser.

LINE UP

Ellen Andersson – sang
Anton Forsberg – guitar
Hannes Jonsson – bas
Sebastian Brydniak – trommer

BILLETTER
FORSALG KR. 225 / 175 + GEBYR
DØRSALG KR. 250 / 200 + GEBYR