Café Biograf Spillested

KR. 160 / 120 + GEBYR

Køb billet

Dorado Schmitt Gypsy Quintet

MASTERS OF GYPSY JAZZ

tors 21 feb 2019 kl. 20:00

Gypsy Jazz i verdensklasse, er ingen overdrivelse når Dorado Schmitt All Star Quintet står på scenen. Der opstår en nærmest magisk stemning, og det er absolut det tætteste man kommer en moderne udgave at Django Reinhardts fængslende musik Den franske legendariske Gypsy Jazz guitarist, violinist og vokalist Dorado Schmitt, har følge af sin søn Amati Schmitt, verdensklasseguitarist samt Rytmegruppen Francko Mehrstein, Xavier Nikq og vor egen Esben Strandvig.

Dorado Schmitt All Star Quintet, har været flittige besøgende i Danmark, hos det altid Gypsy Jazz hungrende publikum og har således turneret Danmark rundt 10 år i træk, hvor de har spillet for fulde huse overalt. De har efterhånden skabt sig et solidt navn og fan base i Danmark.

Dorado Schmitt kommer fra en gammel sigøjner slægt hvor Gypsy Jazz er en integreret del af hverdagslivet, og hvor det at spille musik, er ligeså naturligt som at trække vejret. Som barn lærte Dorado at spille violin og guitar af sin meget ambitiøse far. Siden sin ungdom har Dorado Schmitt været i den absolutte elite inden for Gypsy Jazz genren, også kaldet Jazz Manouche.

Dorado Schmitt All Star Quintet har mange gange turneret rundt i USA, blandt andet på den årlige Django Reinhardt festival, hvor de i år 12 koncerter i træk på det legendariske Jazzsted Birdland I New York. De har optrådt på jazz Festivaller over hele verdenen herunder Jazz a Vienna, Eddie Lang Festival, Copenhagen Jazzfestival etc.

I januar 2014 udgav Dorado Schmitt & Co cd’en ‘Live’, indspillet på Jazzcup i København. CDen har høstet et hav af gode anmeldelser verden over blandt andet i Frankrig, Tyskland og USA. Det er ikke uden grund at af blandt andet Leonard DiCaprio og George Benson er at finde på tilskuerrækkerne når Dorado Schmitt og Co optræder. I2015 indspillede orkestret “Sinti du Monde” i “Det Bruunske Pakhus” i Fredericia. Også den blev anmeldt i skyhøje toner i alverdens jazzmagaziner.